“Леле, как снима този телефон!” - с Huawei P40 Pro Plus ще чуете това възклицание много често, и то от хора, които разбират от снимане. Неслучайно EISA (Expert Image and Sound Association) обяви P40 Pro (този с по-малкото камери) за смартфона с най-добра камера за 2020-2021 г.

Камерата със сигурност е пробивът, който Huawei направиха през последните години на пазара на премиум смартфони. Тази на P40 Pro Plus е все така впечатляваща и наистина според експертната общност тя се смята за технически най-съвършената в момента.

„Huawei има два флагмана (P и Mate) и ние се опитваме да ги отграничаваме“, казва дизайнерът на Huawei Куентин Танг. „Серията Mate представлява нашия технологичен флагман, включително най-новите постижения. Той представя красотата, която можем да създадем чрез науката и технологиите. Серията P се основава на чувствителността - все едно да гледате древна картина във вътрешността на пещера като начинът, по който хората са я използвали, за да изобразят чувства и емоции. Не става въпрос за технологии, а за емоции."

P40 Pro Plus е с екран, простиращ се в плавни криви и в четирите посоки на апарата – фината алуминиева рамка има разширения само в ъглите, очевидно за да осигури стабилност на конструкцията. Задният панел е плосък, изпъкват само камерите, които носят бранда Leica.

Съществената разлика между моделите Pro и Pro Plus е в групата камери на задния панел на апарата. При Pro Plus те са 5, за разлика от трите на Pro. Дизайн елемент, но доста видим и осезаем като разлика е, че гърбът на Pro Plus е керамичен. Изборът е между бяло и черно, а усещането за премиум продукт е чувствително засилено.

Екранът е чувствително подобрение в сравнение с предишния модел – OLED панел с резолюция 2640:1200 и режим на опресняване 90Hz. Има телефони с по-висока резолюция, но на 6,6-инчов дисплей това не се забелязва особено.

1/1.28 инчовият сензор с 50 мегапиксела е със сигурност най-големият в употреба на смартфон. Huawei ползват двуфазово разпознаване на фокуса, а резултатите са впечатляващи. Снимките от P40 Pro Plus са с висока яснота, голям динамичен обхват, а самата камера работи удивително бързо. Дори и без да включвате нощен режим, снимките при ниска осветеност са твърде добри. Вече има твърде много сравнения в технологични сайтове и Youtube канали, които показват впечатляваща разлика между снимките при ограничена светлина с P40 Pro Plus и топ модели на други марки.

Камерата за увеличение е 12 мегапиксела, и при петкратно увеличение на практика няма загуба на качеството на картината.

Да се снимат автомобили е трудна работа. Huawei P40 Pro Plus обаче успешно победи флагманите на двата си най-големи конкурента на пазара в неофициалното ни състезание по време на международния тест-драйв на MINI във Франкфурт в края на септември и обра овациите на всички.

Заслужава да се отбележи повече от задоволителния живот на батерията – с едно зареждане и здрава употреба, към края на деня има още 30-тина процента.

Първото нещо, което правя сутрин …

Макар и да не е най-важното нещо за повечето хора, процесорът право този смартфон изключително бърза машина – реакцията на всяка команда е просто мигновена.

Ако не беше търговската война на Тръмп с Китай, и последвалите рестрикции от страна на Google, P40 Pro Plus щеше да е най-добрият смартфон към октомври 2020г.

Разбира се, има начини да се преодолеят голяма част от предизвикателствата, които липсата на Google приложения поставя. Phone Clone е един от тях - това е удобен вариант за мигриране от стар телефон към нов - инсталирайте приложението Phone Clone (достъпно в AppGallery, Google Play Store и App Store) на стария си телефон и изберете „Стар телефон“. Отворете същото приложение на новия с Huawei и изберете „Нов телефон“, като посочите марката на телефона, от който прехвърляте данни - Huawei, Android и iPhone.

Още двa източника на приложения - Huawei AppGallery и Petal Search. AppGallery е магазин за приложения, подобно на AppStore и Play Store. В AppGallery има над 45 хиляди приложения, като постоянно се добавят нови, а работата на старите се следи в реално време от Huawei и след всеки ъпдейт бързо се преценява кое как работи.

Petal Search представлява уиджет. След инсталирането му на началния екран се появява Search bar, в който директно изписвате онова, което търсите.

P40 Pro, както и P40 Pro Plus може да стане център на добра и производителна екосистема, ако решите да го използвате със смартчасовника и впечатляващия лаптоп Huawei Matebook X Pro. Свързването всъщност работи и за четирите налични модела от серията MateBook.

Приятна изненадва също е звукът на телефона. Няма нищо по-тъпо от това да си пуснеш да слушаш саундтрака на някой сериал и буквално да не го познаеш. Тук такъв риск няма.

Опитайте например с малко френска музика от доста приятния сериал на Netflix на Emily in Paris (от Дарън Стар “Сексът и градът”).

Huawei MateBook X Pro: Трудно е да му намериш недостатъци


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Нахлуването в LGBT-център "струва" само 3000 лв. глоба на Боян Расате

Съдът не намери основания за по-тежка присъда

Исторически обрат в САЩ: Върховният съд вече не защитава правото на аборт

Щатите вече могат сами да решават дали да забранят напълно абортите

Изтичащият срок за новите пенсии създаде напрежение в Бюджетната комисия

Йордан Цонев се засегна, че "парламентът не е длъжен да работи с форсирана газ"

БСП се ядоса на Слави Трифонов: Няма да позволим да чисти гузната си съвест с лъжи за нас

Лидерът на ИТН обвини и БСП в "национално предателство" след вота за Северна Македония

Резултатите от матурите за 7 клас: Как да проверим оценките по български език и математика

МОН отчита проблемите заради дългото дистанционно обучение на випуска

"Ще говоря аз, ще виждате мен, но ще чувате думите на г-н Слави Трифонов"

ИТН приписа решението за РСМ на "прегръдка" между Христо Иванов, Кирил Петков, Бойко Борисов и Делян Пеевски

МЗ разреши поставянето на втора бустерна доза срещу Covid-19

Но най-малко 4 месеца след ваксинирането с първата бустерна доза

"Възраждане" са използвали парите на депутатите си за дарения вместо за приемни и екипи

Напускането на Елена Гунчева от "Възраждане" освети нов казус с разходите, които партиите правят

Украинските войски напускат Северодонецк след седмици на тежки сражения

Битката в оспорвания град е ключова за Русия и контрола над Донбас