Икономическа полиция погна Любомир Жечев заради филма му за "Исторически парк" Снимка: © Скрийншот, Youtube

Създателят на съдържание в Youtube Любомир Жечев е подложен на сериозен натиск заради дистрибуцията на филма си за "Исторически парк". За това сигнализира самият той в неделя. Още по-скандална подробност е тази, че негови фенове, закупили си билет за някоя от прожекциите, също са били потърсени от Икономическа полиция.

"Исторически парк" направиха и правят всичко възможно да не гледате този филм. Първо получих нотариална покана със заплаха, че ще вляза в затвора от една до шест години, ако продължа да публикувам каквито и да било неща, свързани с "Исторически парк". Ходих на разпит в Икономическа полиция. Часове преди премиерата на филма в НДК от "Исторически парк" ми изпращаха писма, че някакви хора не искали по никакъв да бъдат показвани. След като са дали съгласие и след като филмът е завършен. Някой правеше злонамерени опити да хакне сайта, който продава билети", разказва Жечев във видео, публикувано в неделя.

В социалните мрежи ютюбърът публикува и изпратени му съобщения от граждани, които също са били извикани на разпит в Икономическа полиция. Причината - купили са си билет за филма.

Ивелин Михайлов е идеологът на "Историческия парк" - атракцион, построен край село Неофит Рилски, община Ветрино. Преди да се захване с "патриотизъм", то е бил застрахователен брокер и организатор на платени семинари за "финансова независимост".

През 2019 г. "Капитал" публикува свое разследване за това как компанията на Михайлов опитва да привлече инвеститори за "Историческия парк" чрез продажба на "акции" без разрешението на Комисията за финансов надзор.

КФН направи проверка, като обяви, че "има вероятност на лицата, придобили от акциите на дружеството, да се предоставя заблуждаваща информация, че заплатената от тях стойност за акциите постъпва в дружеството за реализация на самия проект „Исторически парк“, а не по сметка на акционерите – прехвърлители".

Според "Капитал" става въпрос за класическа Понци схема, при която парите от новите членове се използват за плащане на стари задължения. Тя обикновено се срива, когато свежият поток на приходи пресъхне.

"Мислех да пусна филма само за мембърите (на канала му - бел. ред), но виждайки всевъзможните усилия на хората, свързани с "Исторически парк", този филм да не види бял свят, реших директно да го кача за всички", коментира още Жечев.

"Исторически парк - Царството на Освободителя" вече е достъпен в неговия ютюб канал.

Дезинформация и популизъм. Говори "Величие" след изборите

"Величие" обяви бойкот на bTV след репортаж за Историческия парк


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Грета Тунберг е в България

Това става ясно от пост на предприемача Хари Аничкин

20:29 - 20.10.2024
Важно днес

Влак блъсна човек край Трявна, движението е преустановено

Движението на железопътния транспорт по линията е преустановено

17:43 - 20.10.2024
Важно днес

Германия предотврати терористична атака срещу израелското посолство в Берлин

Задържан е поддртжник на терористичната организация "Ислямска държава"

15:09 - 20.10.2024
Политика

Доц. Киселова за плагиатството и правото: ГЕРБ нанесе сериозни поражения в науката

"Булевард България" разговаря с доц. Киселова броени дни преди седмите поред предсрочни парламентарни избори.

13:32 - 20.10.2024
Живот

Сузана Сарксян, която предизвика истински фурор в "Стани богат"

Трудно е да сте пропуснали името Сузана Сарксян, ако имате социални мрежи

10:32 - 20.10.2024
Важно днес

Кметски избори в Омуртаг и в още 16 места в страната

Изборите за нов кмет на Омуртаг ще се окажат първото изпитание за ЦИК и за битката за надмощие между двете крила на ДПС

08:58 - 20.10.2024