ИТН е склонна да направи идеологически отстъпки пред всеки, ако вземе третия мандат Снимка: © Getty Images

Депутатът и председател на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов заяви, че в името на съставянето на редовно правителство партията е готова да направи идеологически отстъпки пред всички политически сили, с които ще води преговори, ако получи третия мандат.

"Ако получим третия мандат от президента, ще говорим с всички партии, дори и с ПП-ДБ. При ДПС експертиза има, имат много добре подготвени хора, но общественият им имидж не е добър. Склонни сме да направим идеологически отстъпки на всеки. От ПП-ДБ да начертаят в таблица кое е по-лошото - ГЕРБ, ДПС, "Има такъв народ", "Величие" или друг. Като го направят, нека започнат да разговарят с тези, които са най-малко лошото", коментира Йорданов в интервю за "Дарик радио".

Кандидатът на ГЕРБ за председател на Народното събрание Рая Назарян беше избрана на втория ден от опитите за начало на парламентарната работа, като ключова роля за избора ѝ изиграха именно гласовете на "Има такъв народ".

Малко преди това Тошко Йорданов изнесе реч, в която обяви, че групата ще подкрепи "всички" само и само да се стигне до процедурата по раздаване на мандатите от президента.

"ГЕРБ имаха шанс да реализират първия мандат, ако бяха подходили експертно към него. Този влак обаче тръгна, а следващият влак ще е третият мандат", каза Йорданов пред "Дарик радио".

С коментара си той намекна, че от "ИТН" са щели да дадат подкрепа за кабинет на ГЕРБ, но не с техен министър-председател и конкретни министри, каквито условия постави Бойко Борисов.


Коя е Рая Назарян - председател на 50-ия парламент?


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Главчев смени новите областни управители от ДПС, заели страната на Доган

Връщат се кадри на ГЕРБ в Кърджали и Смолян

16:41 - 24.07.2024
Важно днес

МВР освети десетки сигнали срещу Ивелин Михайлов - резултат нулев

Привърженици на Михайлов се събраха на протест срещу Народното събрание

14:52 - 24.07.2024
Живот

Adidas се извини на Бела Хадид, след като изтегли рекламна кампания с нейно участие

Adidas се извини публично на модела Бела Хадид, след като в края на миналата седмица изтегли нейни изображения от рекламна кампания

14:41 - 24.07.2024
Важно днес

Античен саркофаг от римската епоха е открит случайно на плажа край Варна

Находката е забелязана от бивш полицай, който е бил на почивка в района.

14:12 - 24.07.2024
Култура

Носителят на „Икар“ Севар Иванов гостува на „Сцена Централни хали“

Моноспектакъл на Севар Иванов „Кученцето се засмя“ е първото театрално представление в новото пространство за култура, Стефания Колева като сценограф гостува през август

13:54 - 24.07.2024