Петков: Независимо какво правителство предложи Борисов, ще бъдем в опозиция Снимка: © Screenshot

"Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) ще останат в опозиция, независимо какъв състав на правителство предложи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Това става ясно от думите на съпредседателя на ПП-ДБ Кирил Петков, който публикува кратко видео във Facebook. Oт "една гора в центъра на София" Петков, заедно с бившия премиер Николай Денков, обясниха, че ще продължат да се борят за по-добро здравеопазване и образование, както и за увеличаване на доходите - независимо в каква позиция се намират.

"Ние ще бъдем ясна опозиция на управлението на ГЕРБ и ще се борим за честно споделяне на благата, ще се борим срещу всеки момент на корупция или кражба. Ще направим всичко възможно нашите реформи, които сме заложили и мечтали, да продължат, защото България може да бъде една просперираща страна, ако имаме нормални институции," каза Кирил Петков.

От думите му стана ясно, че ПП-ДБ ще се стремят да бъдат конструктивна опозиция.

"За всички политики, които са "за" Европа - ще действаме напред, за всички антикорупционни политики - ще действаме напред, но няма да им позволим нито за миг да мислят, че старите времена може да се върнат," каза съпредседателят на ПП.

"За всички пораженски гласове, които се чуват, искаме да кажем - гледайте реванша", завърши Петков.

От заявката му стана ясно още, че формацията ще се опита да подобри комуникацията с избирателите. Първа стъпка е днешното видео, стана ясно от думите на Петков. Вметката, че то е снимано "в една гора в центъра са София" беше по повод думи на президента Румен Радев от предния ден, че лидерите на партиите са се скрили "във фейсбук, по села и в гората" и ги чака да се върнат, за да насрочи консултации за избор на правителство.

"Правителство ще има, ако премиерът е от ГЕРБ", но Борисов няма да се кандидатира за поста


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Супертайфун отне живота на поне двама в Китай. Ранени са над 90 души

"Яги" е вторият най-мощен тропически циклон в света през 2024 г. досега

09:37 - 07.09.2024