Най-добрите тестове на телефони стават на път - дву- или тридневни командировки, в които човек е постоянно в движение, няма време за лаптоп, редува срещи с разходки. Сменя мобилни мрежи, клетки, държави, превозни средства. Снима, говори, пак снима.

Samsung Galaxy Z Flip4 ревю - самолетен прозорец, нощна гледка

Проверява разписание на влакове и самолети, търси улици в Google Maps, праща мейли, гледа си в календара.

Дори и само половината от това да правите, със сигурност ви трябва верен спътник, който да не ви изостави без батерия в средата на деня.

С Galaxy Z Flip4 сме заедно още от последното гръцко море в края на август, но понеже идва Коледа, а това е времето на скъпите подаръци за скъпите хора, заедно със Samsung България решихме да ви припомним какво може този телефон.

Като говорим за Коледа, има едно място в Европа, в което още в края на ноември се заселва коледният дух, и това е Страсбург.

Дотам се стига трудно. В нашия случай със самолет и два влака. Ако имате късмет, става и със самолет и един влак.

гара Страстбург отвън, стъклен купол

Излитаме от София още по тъмно. Кацаме във Франкфурт на развиделяване и оттам с ICE влака за Карлсруе. После още едно TGV и по обяд сме на втората по големина гара във Франция - тази в Страсбург. Старата постройка е вградена в модерна извита конструкция от метал и стъкло, така че между двете се образува красиво и светло предверие.

Вдигам телефона за снимка. Още не знам, че гарата е строена през 1878 година от берлинския архитект Йохан Якобстахал и е първата голяма гара в Европа с електричество.

Съвременната ѝ реконструкция е от 2006/7 г. и далеч не е само във фасадата и изграждането на допълнителен сутерен. Целта на ремонта е централната гара на Страсбург да се свърже с мрежата на високоскоростните TGV влакове и да се въведе модерна компютърна система за управление на ЖП мрежа - нейното интегриране предизвиква прекъсване на жп транспорта за 30 часа. Целият ремонт като време трае по-малко от този на ул. “Шишман” или ул. “6 септември” в София и струва 150 млн. евро - на половината на тази цена в България последно построихме 6 км. магистрала от Южната дъга на Околовръстния до „Тракия“.

Samsung Galaxy Z Flip4 - гара Страсбург - интериор

Пред гарата има паркинг за 850 велосипеда, който ни подсказва, че гостуваме на европейския град с най-дългата мрежа от велоалеи.

Страсбург, гара паркинг, велосипеди

Снимам и тях. Предстои да се науча, че докато вадя телефона и избирам режима за снимки около мен, ще профучават велосипедисти - доста опитни трябва да им се признае, но с напълно хаотично за несвикнал с тях човек движение.

Разбираш, че тук ти се съобразяваш с тях, а не те с теб, когато видиш че пешеходната пътека срещу теб те води право в дънера на едно дърво, докато велоалеята е добра очертана и продължава в скосяване на тротоара и също толкова гладък асфалт.

Хората обаче се любезни и не ти се карат като в Германия. И въпреки че кухнята на Страсбург е доста немска, поведението на хората си е чисто френско.

Samsung Galaxy Z Flip4 - Страсбург растения

Страсбург през години е ту немски, ту френски, а в момента най-правилното за него е да се каже, че е европейски. Тук се провеждат част от сесиите на Европейския парламент, седалищата на Съвета на Европа и Европейския Съд по правата на човека.

Това е един от малкото градове в Европа, в които може да стигнеш от гарата до хотела за 8 минути. Пускам Google Maps и с бодра крачка се отправям към нещо, на което в България бихме казали общежитие, но е на цената на 4-звезден хотел у нас.

В града сме по време на сесията на Европейския парламент - те се провеждат всеки месец в рамките на 4 дни. Да си намерите свободно място в хотел или в заведение в този период си е чист късмет.

Трябва да знаете, че ресторантите не сервират цял ден храна и клиентите се съобразяват с работното време на кухните им, а не обратното.

Снимам цялото пътешествие с Galaxy Z Flip4. Това е най-дизайнерският модел телефон на Samsung. Рядко има вещи, които всеки път, когато ги ползвате, да ви доставят такова удоволствие.

Страсбург, библиотека, улици Samsung Galaxy Z Flip4

Неслучайно и парижката модна къща Maison Margiela направи лимитирано издание на Galaxy Z Flip4, което от 1 декември ще се предлага на избрани пазари като Китай, Франция и Корея.

Galaxy Z Flip4 е третото поколение на този тип сгъваем телефон и веднъж, като свикнете с удобството на сгъването и разгъването, няма да искате да се откажете от него.

Samsung Galaxy Z Flip4 ревю, селфи камера - Асен Григор, Сибина Григорова

Тази флексабилност ви дава доста свобода на въображението и възможности - например да си направите селфи, без да сте ограничен от дължината на ръката ви, защото просто поставяте някъде телефона, разпервате дланта си срещу камерата и той снима.

Не ви се налага да търсите място, на което да го подпрете, когато гледате нещо, защото той сам си е стойка на себе си. В същото време можете бързо да снимате, докато устройството е затворено, ако непременно трябва да уловите някакъв момент. Galaxy Z Flip4 има 1,9-инчов преден екран, който ви върши чудесна работа под формата на шорткът към функционалностите на андроид-устройството.

Страсбург се отличава с много характерен архитектурен стил - бели фасади, дървени подпорни греди на къщите и пъстри цветя по прозорците. На човек му се иска да снима на всяка крачка

Тук естетиката е на почит. Усещате я навсякъде - от интериора на ресторантите до витрините на магазините. Нейната връхна точка обаче е коледната украса.

Страсбург, улици, коледна украса - Samsung Galaxy Z Flip4 снимки, камера, ревю

Тази година на мода са висящите елхи от фасадите. Въпреки че още е ноември витрините на магазините вече са украсени. Докато се разхождаме по улиците, служители на общината поставят уличната украса.

Страсбург а е вторият най-младежки град във Франция заради големия брой студенти.

Страсбург, катедрала -  Samsung Galaxy Z Flip4

Централната градска част я обхождате лесно и пеш. Има два площада, от които, като погледнете нагоре, виждате части от Cathedrale de Notr-Dame. Строителството ѝ започва през 12 век и продължава 200 години. Кулата ѝ е 142 метра и е най-високата християнска такава до 19 в.

Снимам я с ултраширокоъгълната камера, която е 12MP. Основният сензор също е 12 MP, а селфи камерата в основния дисплей е с 10MP сензор. Абсолютно са ми достатъчни, за да не нося фотоапарат.

ясли - катедрала Страсбург - Samsung Galaxy Z Flip4

Вътре хората се събират пред няколко маси, на които са подредени рождественските ясли с Дева Мария, която държи младенеца Исус, Свети Йосиф, вола и магарето. Те, заедно с ангелите, според Евангелието са първите свидетели на рождението на Христа.

Проверявам в Google повече за Коледата в Страсбург и разбирам, че има богата програма, която включва тур през витрините на магазини и заведения - тръгва се от площад Kléber, след това улици Mercière, улица des Hallebardes и Carré-d’Or. Няколко емблематични за града места ще оживеят чрез артистични представяния. Има и богата оперна програма.

Решаваме да опитаме традиционната кухня, за която отдалеч е ясно, че е повече немска, отколкото френска или най-добре да я наречем “елзаска”.

Бърза справка в Google на телефона показва, че нашето място е ресторант La Hache. За втори път се доверяваме на потребителска информация в Google. Първият беше точно на предпремиерата на Galaxy Z Flip4 в Лондон, когато попаднахме на ресторант Fallow недалече от Paccadily Circus и не сбъркахме.

Samsung Galaxy Z Flip4, Страсбург, ресторант, вино

В La Hache имам странна еклектика - луксозен дълъг бар от мед и брадви по стените. Специалитетът на заведението е наденица с чесново пюре. Въпреки че в повечето ресторанти има богат избор от бири, включително и някои специфично коледни предложения, хубавото вино също ви съпътства навсякъде.

Поради космополитния си характер градът е прекрасна шопинг дестинация. Можете да намерите някои от най-хубавите френски марки, разбира се, и бутици от високия сегмент.

Страсбург, Галерия Лафайет - Samsung Galaxy Z Flip4

Минаваме и покрай "Галерия Лафайет", чиято цяла фасада е украсена в коледни лампи. Въпреки че вече няколко месеца съм с този телефон рядко ми се е налагало да го ползвам вечер, затова с удоволствие тествам и отново ползвам широкоогълната леща.

Една промяна в новото поколение на модела е, че пикселите в камерата вече са с големина 1.8μm спрямо 1.4μm преди, което позволява да поемат повече светлина и да осигурят по-добри снимки на тъмно.

На следващия ден ни предстои визита в Европейския парламент. Изключително красива сграда, която още от мраморното си фоайе впечатлява с архитектурата си и качеството на изпълнението.

В деня, в който сме там, е пленарна сесия, а в сградата се намира и премиерът на Франция Елизабет Борн, заради която има още по-засилени мерки за сигурност.

Сградата на Европейския парламент в Страсбург е вдъхновена от картината на Питер Брьогел "Вавилонската кула”. Във вътрешния ѝ двор, ако вдигнете обектива на камерата, ще снимате един от знаковите кадри за сградата на Европарламента в Страсбург.

Нещо хитро, което можете да ползвате на телефона, е Discover функцията в галерията, която директно ви казва какво сте снимали и ви показва подобни снимки от Pinterest. Така можете хем да се информирате, хем да проверите своята оригиналност.

 Samsung Galaxy Z Flip4 - Discover функция, камера, ревю - Страсбург

Слагам на всички снимки хаштаг #Strasbourg и така ги подреждам в телефона. Galaxy Z Flip4 е чудесен спътник за къси бягства от реалността, а Страсбург е град, който непременно трябва да бъде видян. Особено по Коледа.


Samsung Galaxy Watch5 - с грижа за здравето ви Samsung Galaxy Watch5 - с грижа за здравето ви

С Galaxy Z Fold4 до Лимнос и обратно: Островът на удоволствията за сетивата С Galaxy Z Fold4 до Лимнос и обратно: Островът на удоволствията за сетиватаАко нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Най-популярният модел нов автомобил от марката BMW в България за 2022 г. e BMW X5

15% от продажбите са на електрифицирани модели

21:22 - 07.02.2023

Резников запазва поста си на министър на отбраната на Украйна - засега

Украинският министър посрещна с германския си колега в Киев

20:16 - 07.02.2023

Джордж Клуни снима адаптация на френския шпионски сериал "Le Bureau des légendes"

Един от най-добрите френски сериали започва нов живот

17:07 - 07.02.2023

Джон Малкович като Мерелин Монро и Салвадор Дали в "Квадрат 500"

„Малкович, Малкович, Малкович: Почит към майсторите на фотографията“ ще краси софийската галерия съвсем скоро

16:45 - 07.02.2023

Украйна назначи нов вътрешен министър и нов ръководител на СБУ

Кадровите смени в правителството на Украйна продължават

16:00 - 07.02.2023

Властта се изненада, че храните поскъпват с до 30% между склада и витрината

Служебният кабинет ще наблюдава, но няма да се меси в ценообразуването

15:43 - 07.02.2023