Лека кола отново блокира трамвайни релси в София Снимка: © Facebook/ Катастрофи в София

За пореден случай с лека кола, която блокира движението на трамваи в София, съобщават потребители в социалната мрежа Facebook.

Инцидентът е станал около обяд на 9 юни на бул. "Цар Борис III", близо до кръстовищите с бул. "Акад. Иван Гешов" в София.

Това е поредният подобен в случай в последните две седмици. На 29 май автомобил се вряза в мантинелата, която отделя пътното платно от трамвайното трасе, и остана върху релсите на бул."България".

Тогава трамваите по линиите 7 и 27 бяха спрени временно, докато колата не беше остранена.

Няколко дни по-късно в групата "Катастрофите на София" беше публикуван запис, който показва как бялото BMW прави ляв завой от бул. "Иван Гешов" към бул. "България" в посока НДК.

Въпреки че пред него има множество автомобили, той предприема опасни резки маневри за изпреварване вляво и вдясно - истински слалом между колите.

При петото подобно врязване в движението шофьорът губи контрол и се блъска с висока скорост в преградите на трамвайните линии.

До този момент СДВР не са съобщили дали виновният за катастрофата е арестуван и какви наказания ще понесе за действията си.

Запис показа "слалома", след който шофьор се вряза в трамвайното трасе на бул. "България"


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Супертайфун отне живота на поне двама в Китай. Ранени са над 90 души

"Яги" е вторият най-мощен тропически циклон в света през 2024 г. досега

09:37 - 07.09.2024