Манолова ще даде "добра оценка" на служебните министри, ако продължат с ревизията на ГЕРБ Снимка: © Булевард България

Лидерът на „Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова съобщи, че е предала сигналите от Комисията за ревизия на служебните министри и очаква процесът да продължи по време на служебния кабинет, назначен във вторник от президента Румен Радев.

Председателят на комисията в 45-ото Народно събрание призова новите министри да работят по разследването на бившите управляващи от ГЕРБ, след като двама бизнесмени – Светослав Илчовски и Павел Стоименов – обвиниха партията на Борисов в рекет и натиск срещу бизнеса чрез собственика на фирма „Градус“ Иван Ангелов.

Втори бизнесмен обвини Иван Ангелов и говори за рекет от ГЕРБ

„Очакваме ревизията да продължи този път от служебните министри. Това е едната задача на служебния кабинет според „Изправи се! Мутри вън!“ – да се покаже цялата истина за управлението на Бойко Борисов и цялата истина за това как са харчени парите на българските граждани“, каза Манолова по време на живо включване във Facebook. "Ще дадем оценка на служебния кабинет, когато видим каква е ангажираността им със сигналите, подадени в Комисията по ревизия".

„Втората задача – разбира се, е да осигурят честни избори. Вече са налице законовите предпоставки. Имаме Изборен кодекс, който да осигурява повече прозрачност, честност и свобода на изборния процес, зависи и от служебния кабинет доколко честни ще бъдат следващите избори“, добави тя.

Янаки Стоилов, Стойчо Кацаров и Велислав Минеков влизат в новия служебен кабинет

На 11 май Румен Радев разпусна 45-ия парламент и назначи служебно правителство с премиер Стефан Янев – доскорошен секретар на президента по сигурност и отбрана, както и бивш министър на отбраната в служебния кабинет на Огнян Герджиков от 2017 г.

Промените в Изборния кодекс, за които говори Манолова, бяха приети от депутатите в 45-ото Народно събрание по предложение на „Има такъв народ“. Основните промени за вота на 11 юли са свързани с изцяло машинно гласуване в секциите с над 300 избиратели. Ще има видеозаснемане на броенето, а освен това отпадна ограничението за разкриване на максимум 35 секции в страните извън ЕС.


Кой е новият служебен премиер ген. Стефан Янев

Даниел Митов и Томислав Дончев са новите заместници на Бойко Борисов в ГЕРБ

Край на кабинета "Борисов 3": Какво следва оттук нататък


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Денков: Заради ГЕРБ и ДПС губим пари по Плана за възстановяване и устойчивост

Докато не се реализират реформите, които се изискват по ПВУ – плащания няма да има

09:31 - 24.04.2024
Важно днес

В Северна Македония избират президент на първи тур

Кандидатите са 7, втория тур ще е на 7 май

07:51 - 24.04.2024
Важно днес

Съдът остави за постоянно в ареста Марин Димитров, задържан при акцията в Агенция "Митници"

В ареста са синът на Димитров и бившата шефка на агенцията

20:15 - 23.04.2024
Важно днес

Журналистът Димитър Стоянов е освободен под гаранция

Той е бил привлечен като обвиняем за хулиганство и закана с убийство

19:51 - 23.04.2024