Марешки: Разграничавам се от всички изроди, които се опитваха да убият български полицаи Снимка: © Ина Ангелова

Председателят на "Воля" Веселин Марешки нарече част от протестиращите "изроди и изверги". Зам.-председателят на парламента публикува видео на живо в профила си във Facebook, в което атакува тези, решили да бойкотират бизнесите му с лекарства и гориво. Сред тях бяха и организаторите на демонстрациите от "Отровното трио", чието дело Марешки нарече "пъклено".

"Искам да се разгранича от всички изроди, които малтретират майки с деца по българските кръстовища. От всички изроди, които съсипват живота и потъпкват конституционните права на милиони българи да се придвижват свободно. София е също толкова свободна територия, колкото и плажа "Росенец". Разграничавам се от тези, които малтретираха и се опитваха да убият български полицаи, грижещи се за нашето спокойствие. Срещу всички изверги, които ни ограбиха през последните 30 години. Категорично нямам нищо общо с тези хора", каза Марешки.

От НАТФИЗ до междугалактическата магистрала: Кой е областният управител, нарекъл протестиращите "изроди"

"Преди седмица някакъв Хаджигенов бил отправил призив към вас да не купувате лекарства от аптеките на Марешки и да не зареждате в бензиностанциите на Веселин Марешки", каза той в отговор на думите на адвокат Николай Хаджигенов от "Отровното трио". "Веднага си направих труда и пред вас съм длъжен да направя отчет на тази една седмица - оборотите в бензиностанциите са се увеличили с 10%. Недоволен от резултата от този призив, Хаджигенов вече го удари и на молба. Вчера той вече не ви призова, а ви моли поне два дни да не купувате от аптеките на Марешки. За последните 24 часа имаме 20% ръст на продажбите", коментира зам.-председателят на Народното събрание.

Днес социалният министър Деница Сачева каза пред bTV: "Не гласувам за г-н Марешки, не пазарувам в неговите бензиностанции и аптеки". Думите ѝ бяха в контекста на темата за проекта за нова Конституция на ГЕРБ, подписан от лидера на "Воля", макар той да призна, че не го е чел.

"Г-жо Сачева, бензиностанциите и аптеките на Марешки не са направени за български министри", отговори ѝ политикът. "Вие получавате големи доходи и живеете щасливо и охолно за разлика от голяма част от българския народ", каза той и добави, че "такива като нея" във "Воля" не ги назначават "дори за чистачки".

Марешки заяви, че партията му не е свързана с нито един корупционен скандал досега. "Ние не сме крадците, ние от партия "Воля" сме дарителите, които помагат на вас, на училища, на манастири, на църкви, на болници и помагат на всички вас, за да можем да оцеляваме в цялата тази гнусотия, в която се налага да живеем", съобщи зам.-председателят на НС.


Прочетете още:

Снимката, която разбуни духовете: Детето, гледащо полицейското насилие, се оказа жена фотограф

Имаше ли целенасочен побой срещу журналисти и координатори на протестите?

Протест, арести и лютив спрей: Първият ден от новия политически сезон


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Служебният кабинет смени Вяра Тодева и още пет областни управители

Част от новите са от банката кадри на ГЕРБ

18:08 - 26.04.2024
Важно днес

Мащабни промени в движението в центъра на София предложиха от ПП-ДБ и "Спаси София"

Планира се ул. „Фритьоф Нансен“ да стане двупосочна

14:32 - 26.04.2024