Меденият месец на датския премиер Мете Фредериксен: В самолета, на път за Брюксел Снимка: © facebook.com/mettefrederiksen.dk

Меден месец в самолета, на път за Брюксел? Не това е най-добрият начин да отпразнуваш сватбата си, освен ако не си министър-председател на държава членка на ЕС.

Датският премиер Мете Фредериксен сключи брак с филмовия режисьор Бо Тенгберг само преди три дни, но веднага след това отпътува за срещата на върха на Европейския съвет в белгийската столица. На нея лидерите Бюджетът на ЕС: Пестеливите, мълчаливите и Ангела Меркел за следващите 7 години и около фонда за възстановяване от Covid кризата.


Общото между най-добре справящите се с Covid-19 страни? Лидерите им са жени


42-годишната Фредериксен сама определи пътуването със самолет като „меден месец“. Тя качи снимка от него в профилите си в социалните мрежи и написа: „Благодаря на всички ви за сладките пожелания! Меденият месец продължава към срещата на Европейския съвет в Брюксел“.

Датският премиер отлагаше сватбата си с 55-годишния Бо Тенгберг три пъти. Първо двойката планираше събитието да се състои през 2019, но това не се случи. Изборите в страната през миналата година и пандемията от коронавирус през тази отново попречиха на плановете им.

Така сватбата бе планирана за 18 юли, но трябваше Фредериксен и съпругът ѝ да направят последна корекция и да я преместят по-рано заради срещата на евролидерите.

„Трябва да свърша работата си и да се погрижа за интересите на Дания“, каза през юни 42-годишният премиер, цитирана от The Copenhagen Post. „Така че отново трябваше да променим плановете си. Скоро трябва да можем да се оженим. Нямам търпение да кажа „да“ на Бо, който, за щастие, е много търпелив“.

JA❤️

A post shared by Mette Frederiksen (@mette) on

На 16 юли Фредериксен дочака мига да каже „да“ и сподели щастливия момент с последователите си във „Фейсбук“. Тя качи снимка със съпруга си, в която е облечена с красива бяла рокля, държи букет и е хванала Тенгберг за ръка при излизане от църквата в Мьон.

42-годишният датски премиер се среща за първи път със съпруга си през 2014, като ги запознават общи приятели, пише The Copenhagen Post. Оттогава насам двамата са заедно и много пъти са се появявали на публични места.

От 2003 до 2014 Фредериксен бе омъжена за Ерик Хар, като имат две деца – Магне и Ида. Тенгберг е бил женен за актрисата Трине Палесен от 2001 до 2005 г.


Прочетете още:

Бюджетът на ЕС: Пестеливите, мълчаливите и Ангела Меркел

Шпигел за Бойко Борисов: Корупция, злоупотреба с власт ... и онова видео

Диригентска палка за "хармонични звуци в политиката": Кой какво подари на Ангела Меркел


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Руските чиновници вече не могат да пътуват дори до "приятелски" страни

Забраната е заради опасения, че могат да изнесат тайни на Русия зад граница

19:49 - 18.04.2024
Важно днес

Нови санкции изолират Иран с цел да пречат на производството на дронове "Шахед"

Техеран атакува Израел с "Шахед", с тях и Русия стреля по Украйна

19:03 - 18.04.2024
Важно днес

МВР отчете 10 срещи на Бойко Рашков с обвинените в контрабанда баща и син

Новият шеф на "Митниците" питат депутатите как очакват обикновен митничар да е "юнак" срещу каналджиите

16:00 - 18.04.2024
Бизнес

Ръст на измамите с фалшиви обяви за работа, сочи доклад на Revolut за сигурността на потребителите

Най-разпространени остават класическите измами с карта

15:40 - 18.04.2024
Европейски дневници

Бургас посрещна роуд шоуто на подкаста "Европеец"

Епизод 2: Бургас - проследете събитието на живо

13:01 - 18.04.2024