Никога не се бори с прасе, защото и двамата ще се окаляте, но само на прасето ще му хареса. Някой трябваше да подскаже този съвет на Младежи ГЕРБ, преди да им хрумне внезапната идея да се подиграват на хората, които кълнат партията им в социалните мрежи.

Шестима юнаци от младежката резервна скамейка на ГЕРБ произведоха умопомрачителен клип с опити за хумористична реакция срещу 28 подбрани обидни коментарa от извора на човешката мъдрост Facebook.

Агитацията не отстъпва на чувството за справедливост в новия комсомол. На пожеланието "Всички от ГЕРБ в някоя канавка" МГЕРБ отговаря "Толкова много пътища направихме, че има ще има достатъчно канавки... А и доста проекти се реализираха по Оперативна програма "Околна среда".

"Сред персонала на затвора със сигурност има гербаджии, така че пак се уредихме", казва със задоволство един от младежите на ГЕРБ в отговор на една от ругатните по адрес на съпартийците му. Всички дружно се смеят на собствените си шеги.

"В Партия ГЕРБ трудно спим, защото има много работа пред нас", заявява амбициозен кадър с прическа първи номер и не особено развито въображение. Винилът с предизборното лого "Работа, работа, работа" така или иначе му подсказва верния отговор.

Понеже виц в него няма, няма виц и в клипа на Младежи ГЕРБ.

Няма и оригинална мисъл. Един от най-популярните сегменти в шоуто на Джими Кимъл през последните няколко години се нарича Celebrities Read Mean Tweets.

От актьорите в "Приятели" до звездите в "Avengers" и от социалиста Бърни Сандърс до републиканеца Мит Ромни - всички кандидати за слава са се подлагали поне веднъж на "шоковата терапия", като четат изразително най-сочните обиди по свой адрес, докато на заден фон се чува "Everybody Hurts" на R.E.M.

Автоиронията е това, което прави разликата между първоизточника и предизборното му българско менте. В Mean Tweets за две минути суетата и илюзията за неповторимо величие, което се подхранва с платената любов на PR-а, отстъпват на смеха и самопризнанието, че няма безгрешни хора.

При Младежи-ГЕРБ комедията не е на собствен гръб, защото в ГЕРБ последен се смее само един човек.

А тънката чувствителност на Бойко Борисов към карикатурното изкуство е сравнима единствено с нетърпимостта му към парламентарния контрол и към въпросите на журналисти, които не се обръщат на повикването "Мисирки".

Щеше да е хубаво да се посмеем заедно, докато слушаме отговорите на ГЕРБ по повод доклада на Държавния департамент на САЩ за корупцията, политическата цензура, злоупотребата с репресивна власт и други нарушения на правата на човека през изминалата 2020 г. Обаче отговори няма.

Щеше да е интересно да чуем майтапите в ГЕРБ по повод факта, че България е принудена да се моли за помощ от ЕС, за да поправи грешките на здравните си власти при поръчването на ваксини срещу Covid-19, а смъртността в последните 6 месеца чупи рекорди за втори път. Обаче важното е, че цяла Европа говори за нас.

И в Швейцария добре се посмяха на българските села, в които няма канализация, обаче има чисто нови стадиони за футбол без врати и за лека атлетика на четириъгълна писта, за които се трошат парите за европейско развитие на България.

Още по-интригуващ щеше да е вътрешнопартийният скеч в ГЕРБ по повод превръщането на държавната политика в "ластик", а на парламента - в тъпо шоу, чийто доскорошен председател продължава да изтръпва в ужас при напомнянето на ласкателствата на Борисов.

Обаче май не е много смешно, а?


"Нека Борисов да слезе от джипа и да се качи на една линейка с мен"

"И все пак... какво е блокчейн?"

Разследване на швейцарска медия: Три села с три стадиона, но без канализация


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Украйна остави своя отпечатък върху фестивала в Гластънбъри

Зеленски говори от екраните, а Пол Маккартни развя украинското знаме

Кирил Петков: Да преговаряме с ИТН би било дефиницията на "глупост"

"Със Слави Трифонов, Бойко Борисов, Делян Пеевски и Костадин Костадинов няма да преговаряме", категоричен бе той

"Демократична България" обмисля възможността да се яви на избори заедно с ПП

ДБ е твърдо за машинно гласуване на евентуалните предсрочни избори

На този ден преди 25 години светът се запозна за пръв път с Хари Потър

Четвърт век по-късно поредицата е най-продаваната за всички времена