НАП откри редица нарушения на събора в Рожен Снимка: © *Архивна снимка от събора в Рожен, Getty Images

Националната агенция по приходите (НАП) установи множество нарушения на събора "Рожен 2023", който се проведе този уикенд. Данъчни инспектори са проверили 22 обекта на събитието и са открили 17 нарушения, става ясно от прессъобщение на институцията.

Нарушенията са предимно за неиздаване на касова бележка и липса на фискално устройство в заведенията и магазините на събора, като от НАП обясняват, че в няколко обекта е констатирано повече от едно нарушение.

"В рамките на контролната кампания служителите на НАП са извършили явни и тайни наблюдения, като в проверките се е включил и т.нар. "таен клиент", чрез когото безспорно е установено, че част от търговците не издават документи за извършените продажби", се казва в съобщението.

По предварителна информация няколко хиляди хора са присъствали на събора в Роженските поляни през уикенда, като по-рано от репортаж на БТА стана ясно, че на някои от сергиите са се продавали и руски знамена. Освен сувенири, храна и знамена, на събитието са забелязани и пунктове за събиране на подписи за референдум срещу т.нар. „джендър идеологията“.

Съборът на Роженските поляни тази година беше съпътстван и с откриването на противоречивия 111-метров пилон, от който беше развято българското знаме. Проектът струва близо 1 млн. лв., а за финансирането му са помагали и държавни предприятия, включително Българската банка за развитие и държавните горски предприятия. Той беше открит лично от президента Румен Радев, който в тържествената си реч обяви недоволството от пилона за "нихилизъм и безродие".

Снимка на бесарабски българи с украинското знаме изплаши организаторите на "Рожен"


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

За първи път Делян Пеевски ще води листата на ДПС в Кърджали

Джевдет Чакъров може да води листата за евродепутати на Движението

12:04 - 06.05.2024
Живот

Рап битката между Дрейк и Кендрик Ламар - обиди, педофилия и тайни деца

Музикалните издания Billboard и Rolling Stone я обявиха за Гражданската война на рапа

10:16 - 06.05.2024
Спорт

Изненадваща победа за Ландо Норис в Гран при на Маями във Формула 1

Въпреки че не спечели състезанието Верстапен увеличи преднината си в шампионата пред своя съотборник Серхио Перес

09:21 - 06.05.2024