"Нямам търпение да слушам новия епизод на любимата ми книга" е мисъл, която може би нямаше да ни хрумне до преди няколко години. Но аудиосериалите стават все по-силна индустрия, и тя набира скорост в България благодарение на приложението Storytel.

Докато все повече от най-добрите нови филмови продукции използват за вдъхновение великолепни литературни оригинали, Storytel прави истински пробив със създаването на пристрастяващи аудиосериали.

Разказвачите им са някои от най-добрите български актьори с непогрешими гласове като Калин Врачански, Параскева Джукелова, и др..

През 2020 Storytel създаде три български аудиосериала. Излезе първи и втори сезон на хитовия шведски сериал "Вирус". Конкурсът за пилотен епизод на оригинално Storytel съдържание събра 225 предложения на професионални автори и любители. 2021 г. ще е много силна откъм ново оригинално съдържание, включително и като подкасти.

Ето кои са най-слушаните аудиосериали на годината в Storytel:

"До дъно"

Автор: Анна Пеева; Разказвач: Калин Врачански

Най-популярните аудиосериали на 2020 г. - Калин Врачански - До Дъно Главният герой на "До дъно" ще ви накара да го намразите, да му се надсмивате, да му съчувствате - и накрая да се влюбите в него. Това е аудиосериал, който води до пристрастяване. "До дъно" е историята на бившия отличен следовател Петър, който внезапно губи всичко в живота си - работата, семейството и контрола върху бъдещето си. Алкохолът е единственото, което го движи. Но когато дъщеря му се опитва да се самоубие, инстинктът му за обич и грижа се събужда.

Действието е път към спасение и една поръчка, дошла неочаквано, дава шанс на Петър да започне промяната. Опитът му да разбере истината се преплита в личната история на млада и красива жена, впила амбициите си в парите и властта на влиятелно семейство. Докато той търси начин да изгради отново живота си, тя се опитва да отмъсти за своите тайни.

"Записки от Шато Лакрот"

Автор: Мария Касимова-Моасе; Разказвач: Богдана Трифонова

Мария Касимова-Моасе - Записки от Шато ЛакротЕдна страхотна комедия, която ще обикнете - особено като я чуете, разказана от Богдана Трифонова, чийто глас ни буди от сутрешния блок на "БГ радио". Сериалът разказва за неописуемите приключения на Калина, която пристига във Франция, за да се срещне с новото си семейство - фамилията от страната на съпруга й Дидие.

След тридневно пътуване с малкия семеен автомобил, натоварен с багаж, двете им кучета и едната им котка, Калина и Дидие пристигат през май в шато дьо Лакрот. Там ги посрещат сдържано Жонвиев и Жан-Батист, с които Калина се запознава за първи път. Всичко е ново и различно за нея - скъпия интериор с антикварни мебели, дневната, наподобяваща музей, размерите на шатото и земята около него.

Нови са и роднините с техните особени привички, с които ще трябва бързо да свикне. Още в първата нощ в замъка Калина разбира, че семейството е убедена в скорошния край на брака й с Дидие. За сметка на това обаче, докато е с тях Калина трябва да спазва всичките им странни и понякога смущаващи правила. И вихърът от културни шокове започва още в първите 24 часа.

P.S. Някой трябва да плати

Автор: Богдан Русев

Разказвач: Павел Владимиров
Богдан Русев - Някой трябва да плати

Първият български аудиосериал е оригинална, остроумна и екстремна история, която ще се хареса на почитателите на филми като “Бандата на Оушън”, “Мисията: невъзможна” или романите за Бонд. Авторът на "P.S. Някой трябва да плати" Богдан Русев създава аудиосериала специално за Storytel.

Главният му герой е Михаил - човек, прекарал години от живота си зад решетките на Централния софийски затвор, който попада във фокуса на могъща тайна организация. Легалният бизнес на международната компания P.S. е свързан с услуги в сферата на сигурността. Истинската й мисия обаче е да се намесва там, където правосъдието се е провалило. Години след първата среща на Михаил с P.S., от него зависи най-амбициозната операция на организацията. Сцената е екзотичният остров Сан Матадор - рай за всеки, който е готов да плати най-високата цена, за да запази своята анонимност. Всяка стъпка от пътешествието отвежда героя и новите му колеги все по-близо до тайнствената им мишена. Но залозите стават все по-високи, а наказанията за всяка допусната грешка - все по-сурови.

"Гълъбова кръв"

Автор: Капка Тодорова

Разказвач: Параскева Джукелова

Гълъбова Кръв - Капка Тодорова - Параскева Джулеколова

Познаваме Капка Тодорова като брилянтен журналист и дългогодишен кореспондент на български медии от Германия. Сега тя е автор на един от най-харесваните аудиосериали на годината. Нейният герой Виктор е е млад художник от България, който се опитва да установи живота си в Белрин. Задачата му се струва непосилна, докато един ден не среща съвсем случайно красивата Софи. 50-годишната актриса е звезда на европейското кино и е готова на всичко, за да се задържи още на върха и да спре настъпващия си залез.

Двамата сключват договор – Виктор ще се представя за нейния нов приятел, а срещу това ще получи добра сума пари. Всеки вярва, че другият е неговият билет към по-добър живот, докато помежду им не пламва истинска любов. Но срещу тази връзка се изправят призраци от миналото им, а те са опасни. Играта загрубява, когато се оказва, че Софи притежава един от най-скъпите рубини в света, носещ името „Гълъбова кръв“. Много хора са готови да убиват за този рубин, а любовта на Софи и Виктор е поставена на изпитание.

"Небостъргач"

Автор: Георги Томов

Разказвач: Мариан Марионв

Ако искате да разберете как се управлява България, слушайте "Небостъргач", казва разказвачът на този аудиосериал. Това е история за власт, корупция, медии, пари и много тайни, които се преплитат на фона на хоризонта на София.

Небостъргач - Георги Томов аудиокнига

Каква цена сме готови да платим, когато амбицията ни е по-висока от всичко съществуващо в живота ни? Най-смелата мечта на главната героиня в "Небостъргач" е именно тази: да построи най-внушителната и висока сграда в София. За да успее в проекта си, тя е готова да пожертва (почти) всичко. Семейството й е сред най-успешните и влиятелни строителни предприемачи на България, но всичко започва да се обърква, когато тайните излизат наяве. Измислени ли са героите и случките от „Небостъргач“ или са почерпени от действителността? Аудиосериалът на Георги Томов сам дава верния отговор на този въпрос.


5 хубави книги за отвратителна година като 2020 5 хубави книги за отвратителна година като 2020

 Льо Каре - писателят шпионин, който твореше с друго име от офисите на MI5 Льо Каре - писателят шпионин, който твореше с друго име от офисите на MI5


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Заловиха 402 кг. хероин на стойност 16 млн. лв. на "Капитан Андреево" (Обновява се)

По информация на в. "Сега" пратката в била открита в тир, който превозва матраци.

11:08 - 20.04.2024
Живот

Тейлър Суифт и разбитите сърца, или какво казват терапевти за 5-те фази на скръбта

Скръбта в действителност е по-малко предвидима

11:05 - 20.04.2024
Важно днес

Със 75 км/ч. над допустимата скорост е шофирал убиецът на треньора Ферарио Спасов

Футболният треньор Ферарио Спасов (61 г.) загина в катастрофа край Велико Търново през ноември миналата година.

10:23 - 20.04.2024
GEN Z дневници

VOL.18: 40 години България на Еверест, каква република сме всъщност, Грузия с урок по бунт

Кои са 5-те новини от седмицата, направили впечатление на представителите на поколение Z* в редакцията на "Булевард България"?

09:57 - 20.04.2024
Важно днес

11 души са пострадали при катастрофа на автобус с българска регистрация в Турция

В превозното средство е имало 14 пътници, сред които и двама български граждани.

09:17 - 20.04.2024
Живот

Вайбът е в детайла: Япония и стрийт еклектиката на чувства и цветове

И тук, в началото на пролетта, ще празнуваме Япония, Страната на изгряващото слънце с това специално събитие.

09:05 - 20.04.2024