"Освободете терена" Снимка: © Снимка: Николай Дренчев, "Възраждане"

За политик, известен в цяла България с валутния си прякор, Костадин Костадинов се оказа странно чувствителен на тема външно финансиране.

Много алергичен се оказа и към отходните канали на чуждестранните посолства в България - след като той е единственият български партиен лидер, чиито ругатни на "олигофрени и малоумници" към собствените му съграждани се обнародваха през страницата на Руското посолство във Facebook още преди да ни сполети Елеонора Митрофанова.

Крехка душевност носи безкрайно културният и възпитан председател на "Възраждане", чиито "морал, принципи и чест" не му пречат да държи партийни речи под знамето на Русия, докато тя обявява родината му за вражеска държава.

Същият народен трибун реши да препише закон за цензурата на Путин, според чиито стандарти Алла Пугачова минава за чужд агент и враг на руския народ - и да обяви това за своя първа законодателна инициатива в новия парламент (в предишния мандат вече отметна по-важните задачи като квотите за естрадата и закона за култивирането на трюфели).

Изумително е как човек с толкова бойка непримиримост към "изкривяването на общественото мнение" и "манипулациите в полза на чужди държави", успява да се избръсне всяка сутрин, без да счупи огледалото.

Хигиената на Костадин Костадинов не го спря да огрее трите национални телевизии в нощта на изборите с такъв ентусиазъм, сякаш не е събрал 10% при рекордно ниска избирателна активност, а е разцепил атома с голи ръце.

48 часа по-късно журналистите вече нямали право да му дишат въздуха.

Ако някой се е вързал на тази бездарна имитация на ранния Волен Сидеров, поздравления.

Политик, който държи на фейсконтрола в публичните си изяви, не свиква пресконференция в отворената за всеки репортер зала на БТА. Не плаща партийни пари за наема на Пресклуба, в който журналистите са домакини, а не натрапници.

Не дава думата на Илиана Беновска на първи микрофон. Не прекарва по-голямата част от последната година в спринт между студиата на БНТ, bTV и Нова.

Не хвърля над 100 000 лв. за едномесечна предизборна кампания в двете най-големи частни телевизии, които са собственост на чуждестранни компании.

Всичко дотук звучи като тъп виц.

Но не е смешно, че журналистите, присъствали на тази пародия в БТА, продължаваха да следват Костадинов по стълбищата на агенцията, вместо да изключат микрофоните и да го пратят по посоката на кораба "Москва".

Не е смешно и че в същия ден bTV и БНТ поканиха двама от говорителите на "Възраждане" в основните си следобедни публицистични предавания и им дадоха възможност да доразвият философиите на Костадинов за това кой има право да задава въпроси в България под съпровод от "строго мъмрене".

Иначе bTV се рекламира с разследванията на Мария Цънцарова, срещу която "Възраждане" пусна прокуратурата, МВР и Комисията за защита на личните данни заради разобличаващия репортаж за ваксинираните антиваксъри от парламентарната им група.

Иначе главният продуцент на "По света и у нас" Даниел Чипев се оплаква колко тъжна била липсата на солидарност в медийната гилдия, а директорката на дирекция "Информация" в БНТ Мариела Драголова прецени като "скандална простотия" изгонването на журналисти от пресконференцията на Костадинов.

Скандалната простотия е гледката, която се вижда на снимката, направена от депутата от "Възраждане" Николай Дренчев.

Докато медиите стоят в краката на Костадинов, човекът с прякор на руска дребна монета ще продължава да ги нарича "метастази" и да се гаври с тях с блеснал поглед в хоризонта.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Володимир Зеленски е Личност на годината на Time за 2022 г.

"Духът на Украйна" също е почетен в годишната класация на списанието

15:52 - 07.12.2022

"Цупенето трябва да спре": Защо Роналдо остава на резервната скамейка в Катар

37-годишният футболист получи урок по приличие от треньора на Португалия

14:37 - 07.12.2022

Работата на актьора над себе си. И на пиара върху нас

Сериозно ли е да сравняваме заслугите на PR-а на Народния театър със заслугите на неговите творци?

14:09 - 07.12.2022

САЩ одобриха продажбата на танкове M1A1 Abrams на Полша в потенциална сделка за 3,75 млрд. долара

Ако сделката бъде осъществена, Полша ще разполага с по-голям танков флот от Франция, Германия или Великобритания

14:03 - 07.12.2022

Руският митрополит и Митрофанова се оказаха гости на Симеон Сакскобургготски във Врана

Докато хората протестираха пред руската църква в София

13:12 - 07.12.2022

Асен Василев иронизира "полета на гълъба" след критики на Донев към ПП

Донев определи като PR-фокус настояването на ПП за изслушването му за Шенген

12:45 - 07.12.2022

Китай смекчи някои от най-тежките си Covid мерки

Промените след протестите продължават

12:37 - 07.12.2022

Германия предотврати опит за държавен преврат

Заговорниците са планирали да върнат модела на Втория райх

10:52 - 07.12.2022