Отнеха короната и титлата "Мис България" от Елизабет Кравец Снимка: © Мис Варна

Елизабет Кравец вече не е "Мис България". Организаторите на конкурса за красота отнемат короната и титлата от 18-годишнана варненка, която спечели изданието през 2023 г. Това става ясно от тяхна позиция, публикувана в страницата им във Facebook.

Решението е взето поради "неспазване на задълженията на г-ца Кравец и нейно участие в дейности, които противоречат на ценностите на организацията".

"За съжаление, тези нарушения увредиха репутацията, имиджа и престижа на нашия национален конкурс за красота, като г-ца Кравец не изпълни задълженията, налагани от дадената ѝ титла. В резултат на това организацията "Мис България" понесе щети, накърняващи нейните бизнес отношения както с дълогодишни партньори, така и с нови такива", се казва в позицията на конкурса.

Оттам обаче не посочват в конкретика за какви точно нарушения става въпрос. Вероятно става дума за рекламни задължения, тъй като в съобщението изрично е споменато, че Кравец вече няма право да ползва търговската марка с наименованието "Мис България" в своята комуникация, включително в социалните мрежи и във фактурите си.

Кравец получи титлата през септември 2023 г., като беше избрана сред общо 20 претендентки. Титлата "Мис България" сега ще бъде присъдена на нейната подгласника - Илияна Борисова от Шумен, която ще изпълнява отговорностите, свързани с организацията.

"Ние имаме пълно доверие в нейната способност да представлява нашата организация с грация, достойнство и в съответствие с нашите ценности", пишат от "Мис България".

Позицията е публикувана от името на Гаел Бонел Санчес - организатор на събитието. В нея се посочва още, че Кравец се е "възползвала" от възможностите на победителка в конкурса "без да вземе предвид организацията и нейните ценности".

Кравец е родена в Израел, но от 10 години живее в България. Тя е от българо-украински произход, като майка ѝ е българка. 18-годишното момиче е шампионка на България по спортни танци, както и полуфиналистка на световното през 2021 г. Преди да спечели националния конкурс за красова Кравец беше избрана за "Мис Варна" 2023 г.

Елизабет Кравец - "Мис България" 2023 Tитлата "Мис България" не може да бъде отнета, твърди екипът на Елизабет Кравец


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Кандидат-депутат на ДПС-Пеевски е сред обвинените по делото "Портних"

Светлана Табакова е директор във фирма на Данаил Папазов, който изгони Доган от сараит

19:59 - 17.10.2024
Важно днес

Проверка откри нови нередности в театрите в Пловдив, Варна и Плевен

Театри отчитали по две представления на ден, за да вземат по-голяма субсидия

18:05 - 17.10.2024
Технологии

Отключете своята уникалност в модата, здравето и спорта с HUAWEI WATCH GT 5

Компанията представи новата си серия смарт часовници

18:03 - 17.10.2024
Важно днес

Израел потвърди, че лидерът на "Хамас" е бил убит при удар в Газа (Обновена)

Трима терористи са убити при израелски удар в Газа

17:20 - 17.10.2024
Европейски дневници

Мъск пак се размина с наградата "Сахаров". ЕП обяви краткия списък с номинирани

Три номинации на активисти и организации ще се борят за отличието

16:30 - 17.10.2024