Елисавета Панова - съпруга на председателя на ВКС Лозан Панов и издател на "Виртшафтсбалт" - публикува отворено писмо до премиера Бойко Борисов, в което го опровергава за твърдението му, че той няма нищо общо с Делян Пеевски.

Панова разкрива, че атаките срещу нея не са спрели и предупреждава Борисов "Спрете копоите си и дръжте ръцете си далеч от „Виртшафтсблат“, за да не се опарите". 

Това е вторият случай, в който Елисавета Панова публично говори за институционалния натиск срещу семейството й - през 2018 г. тя адресира отворено писмо директно до Делян Пеевски след масирана медийна кампания срещу нея и съпруга й. 

Панова обяснява причините да се обърне задочно към Бойко Борисов с "изкушението да му помогне да излезе от света на "алтернативната истина", която упорито съгражда". 

Тя описва своя среща с Борисов от юни 2014 г., няколко дни след фалита на КТБ - по това време, лидерът на ГЕРБ е в опозиция - и го цитира да казва: "без Пеевски нищо не можеш да правиш в тази държава, знаеш кой владее съдебната система". 

"Нямах никаква представа, че малко по-късно ми предстоеше по емпиричен път да разбера доколко е истина това Ваше твърдение. Не, г-н Борисов, българското общество е време да разбере, че Пеевски е „смокиновият лист“, с който прикривате безобразията на ненаситното Ви его. Заповедите да се „размаже физиономията“ на един или друг, който не се съобразява с Вас, се издават лично от Вас", пише Елисавета Панова. 

Тя посочва, че бизнесът на депутата от ДПС е "много угоден" на самия Борисов, а "орталъкът" им е "добра сделка", за чието удължаване трябва да се печелят избори. Въпреки това тя смята, че "босът" в тандема не е Делян Пеевски, а Борисов: "цялата отговорност е само Ваша". 

"В момента обаче като един истински „алфа“ се опитвате подличко да неутрализирате „ортака“ Пеевски, като за целта използвате външни партньори. Но г-н Пеевски все пак е мой стар „приятел“ и аз съм длъжна да го предупредя, че ако иска да „благодари“ на някого за проблемите, с които се бори в момента, да се насочи лично към Вас", пише Панова. 

Тя обвинява Борисов, че крепи управлението си на "лъжи, манипулации, изнудване, кражби, мачкане и много, много унижения". 

"Пред семейството ми имаше и друга перспектива, както за редица емблематични фигури в съдебния елит, които са приели съдбата на „прекрасната госпожа“ от Вашата спалня. Всъщност най-отвратителното във Вашия свят, е, че в него човешкото достойнство няма абсолютно никаква стойност", казва тя.

Думите й са препратка към скандала със записите и снимките от спалнята на Борисов от лятото на 2020 г. Обяснението на премиера за пробива в резиденцията му и снимките на кюлчета злато и банкноти в нощното му шкафче, беше, че "една прекрасна госпожа", свързана с обкръжението на президента Румен Радев, е дошла в спалнята му в негово отсъствие и е "нащракала всички тези работи".

Le Point за Борисов: "Каубоят на Европа", който дояжда порциите на Меркел

В друго интервю за FAZ той потвърждава, че е имал интимна връзка с "дама", която подозира в предполагаем заговор срещу него "като Мата Хари". Там той признава, че "една красива жена може много лесно да преодолее защитата ми" и че "никога през всичките години, когато една дама ме е посещавала, охраната не е претърсвала и контролирала чантата й". 

Елисавета Панова описва Борисов и сподвижниците му като "армия от орки, която граби и плячкосва без капчица свян". 

"Учудващо е, че на Вашата зряла възраст все още не сте осъзнал, че гол сте дошъл и гол ще си тръгнете от този свят. Очевадно е, че сте опериран от елементарна емпатия. Иначе няма как докато оглавяваме световната класация по смъртност, подчертавам, не заради коронавируса, а заради лошото качество на живот, Вие да се наслаждавате на „брилянтни си успехи“. Моля се само да не достигнем до деня, в който ще наредите „да подпалят Рим“, за да пишете поезия, вдъхновен от пламъците. Спрете се малко и имайте срам! Върху чуждо нещастие щастие не се гради", казва тя. 

Панова разкрива, че единствената й банкова сметка е била запорирана преди Коледа и благодари иронично за "честитката". От писмото й не става ясно каква е причината за тази санкция, но призовава Борисов: 

"И все пак се чувствам длъжна да Ви предупредя: Спрете копоите си и дръжте ръцете си далеч от „Виртшафтсблат“, за да не се опарите! Допускам, че досега едва ли някой си е направил труда да Ви разкаже кой е Конрад Аденауер и защо историята го е оценила като велик политик.  Също така допускам, че този велик държавник- патрон на партията Ви- би се обърнал в гроба, ако можеше да надникне и да види как неговият български последовател прилага на практика принципите на демокрацията и правовата държава", завършва Елисавета Панова.


Братя Бобокови: Пеевски ни атакува, но режисьорът е Борисов - той заслужава поне 10 "Оскара"

Борисов пред "ФАЦ": Красива жена може да преодолее защитата ми и да направи снимките от спалнята като Мата Хари


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Делян Пеевски си сложи бустерна доза срещу Covid-19

"Категорично подкрепяме ваксинацията"

Иван Костов: Партиите са в плен на зловреден популизъм за Covid-мерките

"При това положение трябваше твърдо да се затвори всичко, за да продължат учениците да ходят на училище"

Кацаров след призивите за оставка: Налагам Covid-сертификата, за да спася животи - няма алтернатива

"Правя го с нежелание, но да сте чули тези, които искат оставката ми, да са предложили алтернатива?"

Всички са против покупката на "Нюкасъл" от принц Бин Салман: "Какво ли си мисли вдовицата на Хашоги"

Политици, организации и клубове протестират, феновете на тима се радват

Хората не са луди, политиците са некадърни

Ваксинационната кампания най-после помръдна от дъното - но не заради малодушието на партийните лидери

Прокуратурата разследва кой е авторът на снимката „Pi Ar Sevi Boiko”

Държавното обвинение разследва човека, който засне Гешев да си пише със Севделина Арнаудова - заплашен е със затвор или глоба

Годеникът на убитата американска влогърка Габи Петито също е открит мъртъв

Брайън Лондри беше основният заподозрян за убийството ѝ