Пеевски очаква прокуратурата да го покани на разговор за корупцията в президентството Снимка: © ДПС

Ден след като обяви, че е готов да свидетелства в съда по твърденията си за корупция в президентската институция, Пеевски заяви, че все още не е бил призован от прокуратурата да даде обяснения по случая.

"За момента нямам, очаквам реакция и да не се бавим прекалено много. Да видим какво се случва в тъмната институция", заяви Пеевски преди заседанието на парламентарната правна комисия.

В понеделник Делян Пеевски поиска официални отговори от главния прокурор Борислав Сарафов, главния секретар на МВР и председателите на ДАНС и Комисията за противодействие на корупцията за разследванията за предполагаема корупция в президенството.

В Министерството на вътрешните работи има постъпили сигнали срещу президентството, потвърди във вторник главният секретар на МВР Живко Коцев, но добави, че резултатите от проверката ще бъдат оповестени от политическото ръководство на министерството.

Председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски коментира и очакваната поява на формацията "Трети март", регистрирана като търговска марка от близката до президента Весела Лечева. Според него тя щяла да бъде проруска партия.

"Не съм видял досега да има партия. Като се създаде "Трети март", гледам, че я създават, ако има разговори, ще видим каква ще бъде тази партия, ако е проруска, както очакваме, никога няма да работим с нея.", каза още Пеевски преди началото на заседанието на правната комисия в парламента в отговор на журналистически въпрос.

По-рано тази седмица президентът Румен Радев намекна за предстоящата поява на нова критична към правителството политическа сила, като коментира, че нападките срещу неговата личност и обвиненията в корупция от страна на Делян Пеевски били "режисирана медийна истерия, която издава страх от нова партия".

Очаква се в новата формация да са евродепутатът Румен Витанов, бившият вицепремиер Атанас Пеканов и президентският съветник Крум Зарков.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Руска атака в Харковска област, ранени са най-малко 8 деца

Ударите са били срещу град Дергачи, поразени са жилищни сгради

19:43 - 02.05.2024
Важно днес

Байдън след безредиците: Всеки има право да протестира, но не и да сее хаос

Президентът на САЩ заяви, че няма промяна на позицията му за войната в Близкия Изток

18:27 - 02.05.2024
Живот

Войната между TikTok и UMG приключи. Музиката на Адел, Дрейк и други артисти се връща в платформата

Музиката на най-големите изпълнители в света се завръщат в TikTok

17:35 - 02.05.2024
Важно днес

Макрон не изключи изпращане на войски в Украйна, ако Русия пробие фронтовите линии

Пред изданието "Economist" френският президент отново подкрепя идеята, че трябва да се обмисли изпращането на сухопътни войски в Украйна

15:10 - 02.05.2024
Важно днес

Без възражения и въпроси е било взето спорното решение за строеж на частна детска болница

Решението на кабинета беше оттеглено след обществен натиск

14:50 - 02.05.2024
Живот

Елиникон: проектът за най-голям "умен" град в Европа, който набира все по-голяма скорост в Гърция

Амбициозният проект цели да превърне бившето летище в най-големия "умен" град в Европа

13:56 - 02.05.2024