Pepsi България прекрати сътрудничеството си с Тото след подкаста с Тити Папазов

Българското представителство на Pepsi обяви, че прекратява рекламното си сътрудничество с Йонислав Йотов - Тото заради публичния скандал с подкаста му, в който Тити Папазов описва как остригал косата на своя бивша приятелка заради "изневяра".

"Куадрант Бевъриджис" АД - официалната бутилираща компания на продуктите на PepsiCo за България и организатор на кампанията "Предизвикателството на Pepsi" заявява ясна позиция против насилието. Считаме, че действията ни винаги трябва да се извършват при зачитане на човешкото достойнство и физическата безопасност", се казва в позиция на компанията.

Фирмата заявява, че се ангажира да "подкрепя общество, основано на взаимно уважение и съпричастност, без злоупотреби, дискриминация или насилие".

  • Записът на Тото е направен през март 2023 г., но придоби масова известност едва в края на юли заради сходство в историята на Папазов и насилието срещу 18-годишно момиче в Стара Загора (срещу него беше приложено и брутално физическо посегателство с макетен нож, за разлика от описанието на случилото се с приятелката на баскетболния треньор през 90-те).

Недоволството спрямо Тото възникна заради това, че беше оставил излиянията на Тити Папазов без каквато и да е критична реакция - впоследствие ги беше споделил и като отделен епизод в YouTube-канала си.

Тото беше едно от лицата на рекламната им кампания "Предизвикателството на Pepsi", но от няколко дни всички снимки с неговото лице и бранда на напитката са отстранени от официалните профили на компанията в България.

Впоследствие водещият на подкаста лично се извини за случилото се и спря достъпа до видеоматериалите в канала.

Потърсени за позиция - друг от големите брандове, с които водещият на подкаста е работил, Samsung обявиха следното:

  • "Samsung България не толерира действия - вербални и физически, свързани с насилие от и срещу всеки индивид, без значение от техния пол, раса, възраст, политически възгледи, етническа принадлежност и др. Следвайки ценностите на компанията да създаваме иновации за по-добър свят и общество, категорично се разграничаваме от агресията и насилието във всичките им форми, както и от всяка личност, която не споделя тези ценности. Samsung България няма активни партньорски отношения с Йонислав Йотов - Тото".

Тити Папазов първоначално отказа да се извини, като едва ли не се обяви за жертва на вътрешен заговор в ПФК "Левски". След това все пак призна, че е виновен за насилието, но "е след дъжд качулка" и не бивало да разказва за случилото се в "шеговита форма".

От Pepsi заявяват, че "няма да предоставяме трибуна на поведение, което не показва толерантност или насърчава тормоза и насилието. Уверяваме ви, че сме предприели всички необходими мерки, свързани с прекратяването на сътрудничеството ни с Тото (Йонислав Йотов)", пише в съобщението.

В последните дни компанията беше подложена на силен граждански натиск през социалните мрежи да вземе отношение по скандала с Тото и Тити Папазов.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Спират за превантивен ремонт шести блок на АЕЦ "Козлодуй"

Другият блок на централата работи нормално

15:11 - 14.06.2024
Важно днес

Путин заговори за мир, но при условия, които гарантират, че войната ще продължи

Руският президент поиска украинската армия да се оттегли от свои територии

13:13 - 14.06.2024
Политика

Десните популисти изпреварват партията на британския премиер Сунак в проучване преди вота

Управляващата партия на премиера Сунак е едва трета в прогнозните резултати за вота

12:27 - 14.06.2024
Важно днес

Слави Трифонов и кандидати на ГЕРБ и ДПС се отказаха от парламента

Шест кандидати, избрани за депутати, се отказват от мястото си в следващия парламент

11:23 - 14.06.2024
Важно днес

Ремонт на тротоар в Костинброд предизвика взрив в къща

78-годишна жена е с изгаряния след инцидента

10:55 - 14.06.2024
Кино и сериали

"House of the Dragon" е подновен за трети сезон още преди премиерата на втори

HBO работи и по нов спин-оф сериал от света на "Игра на тронове".

10:23 - 14.06.2024