Подготвя се предизборен арест на кмета на Пазарджик, опасяват се от ПП-ДБ Снимка: © ПП-ДБ

За възможен предизборен арест на кмета на Пазарджик предупреждават от „Продължаваме промяната“ в профила си във Facebook.

От формацията, която издигна Куленски предупреждават, че се „мобилизира цялата мръсна машина от атаки, лъжи и фалшификации срещу нас".

"Ако наистина арестуват кмета на Пазарджик Петър Куленски - в играта предизборно влизат и завладените от тях институции. Те не могат да преглътнат, че феодалната им структура в Пазарджик падна на местните избори. Те са решили да се върнат силово на власт и да ни управляват отново с бухалки", пишат от „Продължаваме промяната“.

Повод за опасението им става интервю на бившия политик от ДПС, сега анализатор Осман Октай пред сайта fakti. Според него акциите срещу купуването на гласове, които МВР реализира в последните дни са прикритие за елиминиране на политически опоненти.

„Акциите на МВР са шумни и се афишират, но зад тях стоят прокрадването на интереси. И един такъв интерес е в Пазарджик, където кмет е Петър Куленски (ПП-ДБ). Готви се акция срещу него. Службите са активирани, а на прицел не е само Куленски. Провеждат се много акции за вербуване на хора, но те са насочени към различни кметове“, казва Октай, който е един от основателите на ДПС, който впоследствие напуска партията.

„Вече минаха през варненския квартал „Максуда“, където задържаха 45 души. „Акцията“ е извършена след постъпили сигнали на територията на няколко общини, сред които Провадия и Бяла. Но това е параван. Задействани са хора от кримиконтигента, а акциите имат ясна цел – да се дискредитират и „възпрат“ хора, които не са от ГЕРБ и ДПС. Пазарджик дълги години бе вилает на ДПС, а сега не е. Това не се харесва на хора в ДПС. Нали помните, че преди години в Пазарджик загина секретарката на кмета. Така че акциите са добре планирани от МВР“, коментира още Осман Октай.

Предупреждението на Октай за готвена акция срещу кмета на Пазарджик идва на фона на разпратено до медии писмо от анонимни „загрижени граждани“ с твърдения, че Куленски е лансирал пловдивска фирма за доставки в пазарджишки детски градини по схемите "Училищен плод" и "Училищно мляко" към Държавен фонд "Земеделие".

Според сигнала фирмата е регистрирана през март 2024 година и няма необходимия опит. Не се споменава коя е тя.

Според „загрижените граждани“, кметът е "убедил" директорите на детски градини в Пазарджик да не подписват договори за доставки с настоящия доставчик – местна фирма от Пазарджик. Нейното име също липсва от "сигнала". В него се твърди, че Куленски отказва да се срещне с представител на местната компания, която била с 11-годишен опит в сферата.

Проверка в Държавен фонд "Земеделие" показва, че досега доставките до училища и детски градини в Пазарджишка област са правени от "Бригада" ЕООД.

Неин собственик и управител е Александър Тафраджиев.

  • Мъжът е бил кандидат за общински съветник на последните местни избори през 2019 и 2023 г., от различни партийни листи.
  • През 2019 г. той е на 39-то място в листата на ГЕРБ, като е събрал 320 преференции (недостатъчни, за да се премести на избираема позиция).
  • През 2023 г. Тафраджиев вече е част от листата на "Новото време" - коалицията, която стоеше зад стария кмет Тодор Попов.

Петър Куленски беше издигнат от ПП-ДБ и стана кмет на Пазарджик, след като детронира Тодор Попов - подкрепян доскоро от ГЕРБ, който управляваше града в продължение на 16 години.

Петър Куленски, новият кмет на Пазарджик Петър Куленски - новият кмет на Пазарджик, който детронира "вечния" Тодор Попов


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Бизнес

Ryanair обяви "съществено по-евтини" билети спрямо миналото лято

Нискотарифният превозвач отчита срив в тримесечната печалба

11:51 - 22.07.2024
Важно днес

Пожарът на границата с Гърция все още не е овладян

Температурите в следващите дни ще се понижат, според прогнозата на синоптиците

10:19 - 22.07.2024
Важно днес

Николай Денков върна втория мандат на Румен Радев

Кой и кога ще получи третия мандат зависи от Румен Радев

07:35 - 22.07.2024
Важно днес

Байдън се оттегли от президентската надпревара в САЩ и подкрепи Камала Харис

Президентът казва, че прави това "в най-добрия интерес" на партията и на страната си.

21:02 - 21.07.2024
Важно днес

Денков: Целта на Пеевски е да бъде единственият деребей в държавата

ПП-ДБ иска оставката на Калин Стоянов заради забавената реакция в село Воден

18:16 - 21.07.2024