България се дели на две зони - Черноморието и всичко останало. Така е поне в съзнанието на министъра на балкантуризма Николина Ангелкова, която все още чака ятата от чуждестранни чартъри на пистата на летище "Бургас" с рози, мед и питка. А можеше да ги посрещне с "паяк" и "дуоспектакъл" с Валери Божинов?

За истинската марка на България, за почивките, които запомняш, за ресторантите, в които храната се сервира с такса "отвращение", и за прекрачените граници, след които протестът е единственият ход напред - това е епизод 27 на подкаста "Животът и други неща".

В епизода ще чуете още: Как Поколението на жертвите, или как класическата музика се оказа символ на "бялото потисничество" ? Има ли победители във войната, която светът обявява сам на себе си заради лични разочарования? Утопия ли е "голямото изравняване"?

За кого свети червеният светофар и защо Тити Папазов ще плати глоба след "страшния резил" се размина със 100 лева глоба и 15-минутна слава след при поредното си грубо нарушение на пътя?

Как Кошлуков постави Горан Благоев на прицел заради недоволството на Църквата се оказа поредният критичен журналист, когото ръководството на БНТ се опитва да свали от ефир, вместо да защити с професионални аргументи? Кой всъщност губи от политиката на пасивната агресия, маргинализирането на обществената медия и подчиняването на цялата публична комуникация до един iPhone със селфи стик.

И още: за бизнесите, които изчезват като "песъчинки в пустинята", за " Прокуратурата се самосезира по случая "Осемте джуджета" " и за обществната реакция; за писането на есета във Facebook като имитация на политическо лидерство; за подводните течения под потока от новини за Covid.

И за Сърджан Джокович: Човек с нюх към бизнеса и скандалите - от големите амбиции на Новак Джокович в Adria Tour до фиаското със заразените играчи, соченето с пръст срещу Григор Димитров, шовинистичните конспиративни теории и Ретроградния Меркурий...


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

ВАС позволи на "Евролаб 2011" да остане в наетите помещения в ГКПП "Капитан Андреево"

Съдът продължава да се произнася в полза на частния "монополист" на границата

Вежди Рашидов се връща в политиката през листата на ГЕРБ в Пловдив

Бившият министър на културата вероятно ще е втори след водача на листата Бойко Борисов

А вие как пътувате това лято? 

Кои са алтернативните начини за придвижване през топлите месеци и как да изберем правилното превозно средство?

Корнелия Нинова обвини наследника си в "лъжи и манипулации"

Нинова отрича да е правила масови уволнения в МИИ и държавните дружества

В Запорожие се готви референдум за присъединяване към Русия

Ръководителят на руската администрация в района е издал официална заповед

С четири деца в кемпера на път от Англия до Турция: Семейството с дом на колела

Да напуснеш работата и стария си дом, за да живееш на път с цялото семейство

Трети ден сайтът на БАБХ е недостъпен заради хакерска атака

От Агенцията посочват, че атаката не влияе върху работат им на граничните пунктове в страната

Забавени заявки за износ на оръжие за около 1 млрд. лв. ще бъдат одобрени

"Въпреки че това е бомба, ако трябва да гръмне в ръцете ми, но ще подкрепя бизнеса", обяви новият министър на икономиката