Подкастът "Животът и други неща": "Българското черноморие е по-различно от вътрешността на страната"

България се дели на две зони - Черноморието и всичко останало. Така е поне в съзнанието на министъра на балкантуризма Николина Ангелкова, която все още чака ятата от чуждестранни чартъри на пистата на летище "Бургас" с рози, мед и питка. А можеше да ги посрещне с "паяк" и "дуоспектакъл" с Валери Божинов?

За истинската марка на България, за почивките, които запомняш, за ресторантите, в които храната се сервира с такса "отвращение", и за прекрачените граници, след които протестът е единственият ход напред - това е епизод 27 на подкаста "Животът и други неща".

В епизода ще чуете още: Как Поколението на жертвите, или как класическата музика се оказа символ на "бялото потисничество" ? Има ли победители във войната, която светът обявява сам на себе си заради лични разочарования? Утопия ли е "голямото изравняване"?

За кого свети червеният светофар и защо Тити Папазов ще плати глоба след "страшния резил" се размина със 100 лева глоба и 15-минутна слава след при поредното си грубо нарушение на пътя?

Как Кошлуков постави Горан Благоев на прицел заради недоволството на Църквата се оказа поредният критичен журналист, когото ръководството на БНТ се опитва да свали от ефир, вместо да защити с професионални аргументи? Кой всъщност губи от политиката на пасивната агресия, маргинализирането на обществената медия и подчиняването на цялата публична комуникация до един iPhone със селфи стик.

И още: за бизнесите, които изчезват като "песъчинки в пустинята", за " Прокуратурата се самосезира по случая "Осемте джуджета" " и за обществната реакция; за писането на есета във Facebook като имитация на политическо лидерство; за подводните течения под потока от новини за Covid.

И за Сърджан Джокович: Човек с нюх към бизнеса и скандалите - от големите амбиции на Новак Джокович в Adria Tour до фиаското със заразените играчи, соченето с пръст срещу Григор Димитров, шовинистичните конспиративни теории и Ретроградния Меркурий...


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Две бебета са починали от коклюш в Кюстендил (Обновена)

Бебетата са били в предимунизационна възраст

12:22 - 19.04.2024
Важно днес

Даниел Митов се отказа да е външен министър

Разочарован е, че ПП-ДБ "не приеха нашата номинация"

11:32 - 19.04.2024