Познавате ли тези жени? Всяка от тях е жертва на убийство, никой не знае имената им

22 жени са жертви на брутални престъпления, останали неразкрити в продължение на десетилетия - а сега Интерпол иска да стигне до истината за тяхната съдба.

Всяко от тези изображения е приблизителна възстановка на лицата на 22 убити жени, които разследващите служби в Германия, Белгия и Нидерландия искат да идентифицират.

За първи път Интерпол пуска подробна информация за случаите от т.нар. "черна бюлетина" - международна база данни за издирване на улики за жертви на убийства, които остават с неизвестна самоличност.

За тази цел те показват снимки на техните дрехи и принадлежности, както и реконструкция на лицата им - и призовават хората по цял свят да помогнат при идентифицирането им.

Смята се, че някои от убитите жени може да са граждани на "специфични райони на Източна Европа".

"Повечето от тези 22 жертви са загинали след акт на агресия, някои са и насилени, а други са оставени да гладуват, преди да изгубят живота си. Самоличността им все още не е разкрита, а една от причините е, че вероятно те са дошли от различни държави от тази, в която са открити. Възможно е телата им да са изоставени в нашите страни, за да се попречи на разследването", казват говорители на полицията в Нидерландия, която слага началото на кампанията.

Разследващите се надяват най-вече да получат информация за имената на загиналите жени - самоличността обикновено се оказва ключът към разкриването на мистерията в един криминален случай.

Една от убитите жертви е намерена още през 1991 г. в кладенец за дъждовна вода в Холсбек, Белгия. От нея е останало парче от дреха с рисунка на морски плаж и надпис "Слънце, сърф, море".

Друго момиче - на предполагаема възраст между 13 и 20 г. - е намерено на паркинг през между Утрехт и Арнхем през далечната 1976 г. И до днес самоличността ѝ е неизвестна.

"Жената в канала", "тялото, увито в килим", "момичето с татуировката на цвете", "жената с гривната", "жената с изкуствения маникюр" - това са някои от обозначителните знаци, по които полицаите търсят помощ за идентифицирането на убитите.

"Черните бюлетини" могат да включват информация за местоположението, на което е намерен трупът, физическо описание на тялото или на дрехите по него, както и други детайли, които биха могли да се окажат съществени за разкриването на самоличността на починалия.

Интерпол разполага и с база данни, чрез която службите биха могли да идентифицират жертви на престъпления при сравнение на тяхната ДНК с тази на хора, издирващи своите изчезнали биологични роднини.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

ЦСКА отново победи "Левски"

18:29 - 27.04.2024
Важно днес

Шествия на агитките на "Левски" и ЦСКА ще затруднят движението в София

Очаква се кръстовището на Орлов мост да бъде затворено за кратко около 15:15 - 16:00 ч.

12:33 - 27.04.2024
Важно днес

Русия атакува украинската енергетика в три области

Ударени са четири топлоелектрически централи

11:06 - 27.04.2024
GEN Z дневници

Vol. 19: Кой изобщо слуша Тейлър Суифт, гълъб в парламента, сбогом "Ема Стоун"

Кои са 5-те новини от седмицата, направили впечатление на Gen Z поколението в "Булевард България"?

10:22 - 27.04.2024