Профилът на Андрю Тейт в Twitter твърди, че инфлуенсърът е бил нападнат в затвора Снимка: © Screenshot/Braso

Съдът в Румъния ще се произнесе по жалбата на Андрю Тейт срещу неговия 30-дневен арест за предполагаем трафик на хора и създаване на организирана престъпна група за експлоатация на шест жени, съобщава "Ройтерс".

Междувременно дни преди Тейт да се изправи пред съда, профилът му в Twitter публикува пост, в който се предполага, че той или брат му Тристан са били откарани в болница в неделя, докато са в румънския затвор. Не е ясно кой е написал публикацията. Въпреки че акаунтът твърди, че Тейт е бил "нападнат", румънските медии имаха друго обяснение.

Постът в Twitter е свързан с новина от румънската медия Spy News, в която се посочва, че един от братята е бил изпратен в болница след рутинен медицински преглед в затвора. В съобщението не се уточнява дали става въпрос за Андрю или за брат му Тристан.

Spy News на свой ред цитира репортаж от румънския филиал на CNN Antena 3, където журналистката Кармина Прикопие описва как братът е бил насочен към медицински експерт след прегледа.

"Матрицата ме нападна, но те не разбират правилно. Не можеш да убиеш една идея. Труден за убиване", пише в профила на онлайн звездата в Twitter.

В румънските медии няма никаква информация, че някой се е опитал да нарани Тейт.

Акаунтът на инфлуенсъра в Twitter многократно цитира филмите "Матрицата", като същевременно публикува неясни твърдения, че разследването срещу бившия киксбоксьор е заговор срещу него.

Андрю Тейт и брат му Тристан бяха задържани в Румъния по обвинения в трафик на хора, изнасилване и създаване на организирана престъпна група. Те отричат да са извършили престъпление и оспорват заповедта за арест.

Румънските прокурори твърдят, че братята Тейт са вербували жертвите си, като са ги съблазнявали и лъжливо са твърдели, че искат връзка с тях. След това жертвите са били отвеждани в имоти в покрайнините на столицата Букурещ и чрез физическо насилие и психическо сплашване са били сексуално експлоатирани, като са били принуждавани да създават порнографско съдържание за сайтове на социални медии, което, според прокурорите, е генерирало големи финансови печалби.

Прокурорите твърдят също, че един от братята е изнасилил една от жертвите през март миналата година, когато е започнало разследването.

"Възможността заподозрените да избегнат разследването, да напуснат Румъния и да се установят в страни, които не позволяват екстрадиция, предвид финансовите им възможности и публичните коментари в тази връзка, не може да бъде пренебрегната", заяви съдията в писмения протокол, с който одобри ареста.

В събота стана ясно, че в рамките на разследването са иззети 15 луксозни автомобила и над 10 имота и жилища, принадлежащи на заподозрените. Целта на конфискацията е да се предотврати продажбата или укриването на имуществото.

Ако съдът потвърди заповедта за арест и разследването се нуждае от повече време, прокурорите могат да поискат допълнително удължаване на срока на задържане до 180 дни съгласно румънското законодателство.

Скандалният инфлуенсър Андрю Тейт Андрю Тейт - "инфлуенсърът на омразата", когото Румъния арестува за трафик на хора


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Критично остава състоянието на простреляното в главата дете

Простреляното в главата дете е настанено в реанимацията на болница "Пирогов" за интензивно лечение и активно наблюдение.

09:38 - 14.04.2024
Важно днес

Иран изстреля 300 дрона и ракети по Израел, 99% от тях са свалени (Обновява се)

Иран започна военна операция срещу Израел

23:58 - 13.04.2024
Важно днес

Дете е простреляно в главата и е откарано по спешност в "Пирогов"

Дете на около година и половина е простреляно в главата с въздушна пушка

20:46 - 13.04.2024
Важно днес

БСП е готова за широко ляво обединение, за да "зарадваме ляво-мислещите хора"

БСП ще покани над 25 партии от левия и патриотичния спектър в "широко ляво обединение"

15:54 - 13.04.2024
Кино и сериали

Brandy Hellville: Нов документален филм показва тъмната страна на бързата мода

Как така хората до толкова са свикнали бизнесите да са лоши, че чак са развили имунитет срещу скандалите в индустрията

14:29 - 13.04.2024
Важно днес

И вторият задържан при акцията в "Митници" е откаран в болница

Стефан Димитров е транспортиран в спешно отделение на болница, съобщава Nova

13:04 - 13.04.2024