Прокуратурата не видя данни за престъпление в записа от събранието на ПП Снимка: © Булевард България

Софийската градска прокуратура не е намерила данни за престъпление в съдържанието на записа от събранието на "Продължаваме промяната" от май 2023.

Проверката по случая започна заради сигнала на Радостин Василев, от когото изтече почти 5-часовия запис на онлайн срещата на ПП.

Заседанието беше ключов момент заради решението на парламентарната група да влезе в общо управление с ГЕРБ след последните парламентарни избори.

Василев провокира огромен медиен скандал в опит да компрометира тогавашните си колеги, като пусна къси и разместени откъси от изказванията им. В схемата се намеси дори ДАНС, която набързо му осигури охрана заради "заплахи".

По-късно нейният ръководител Пламен Тончев се включи лично в кампанията и с изявления срещу Кирил Петков и Асен Василев от трибуната на Народното събрание.

Прокуратурата беше сезирана от "Възраждане" заради предполагаеми "престъпления против републиката" - заради реплики на Василев за съгласуване на бъдещи назначения в службите за сигурност с "посолството".

След 6-месечна проверка обаче СГП не е намерила основания за образуване на досъдебно производство поради липсата на престъпление.

От "Възраждане" смятат да обжалват отказа на наблюдаващия прокурор.

Имунитетът на Борисов, залогът "Габриел", и как Радев овладява кметовете на ГЕРБ: Какво (не) се чува в записа на Радостин Василев


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

За първи път Делян Пеевски ще води листата на ДПС в Кърджали

Джевдет Чакъров може да води листата за евродепутати на Движението

12:04 - 06.05.2024