Прокурорският син от Перник ще остане под домашен арест

Синът на пернишкия прокурор Бисер Михайлов - Васил остава под домашен арест. Това реши Софийският районен съд. По-рано днес прокуратурата внесе искане за повторното му задържането под стража, след като стана ясно, че Михайлов е нарушавал мярката няколко пъти.

По информация на bTV той нарушавал домашния си арест пет пъти - между 7 и 40 минути. Той обаче отрича да е напускал дома си, докато е бил под домашен арест въпреки, че пред камерата на bTV той сам си призна, че многократно го е правил през последните пет дни, включително за да ходи до "пернишката дискотека, за да разпусне" след престоя в ареста. Според съда обаче няма категорични и безспорни доказателства за това.

По думите на неговия вуйчо, който се яви като свидетел в процеса, гривната на племенника му отчитала отклонение, дори когато той бил на терасата. В съда обвиняемият сподели, че всеки път, когато е нанасял побой над някого, е било в условията на самозащита.

Васил Михайлов, обвинен за два побоя и закана за убийство, е сина на прокурора от перник Бисер Михайлов. Баща му вече беше понижен от Висшия съдебен съвет, след като доброволно подаде оставка като зам.-окръжен прокурор на Перник, а днес оставката му поиска и главния прокурор Иван Гешев.

Още по темата:

васил михайлов перник прокурорски син Гешев поиска оставката на прокурора, чийто син скандализира Перник с побои и арогантно поведение

васил михайлов перник прокурорски син Прокурорският син, обвинен за серийни побои, ще бъде върнат в ареста след 5 дни "у дома"


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Култура

Новият албум на Били Айлиш и еволюцията на един аутсайдер в поп музиката

Ако в музикалната индустрия има някакви популярни течения, то Били Айлиш прави всичко възможно, за да ги избегне

11:54 - 18.05.2024
Важно днес

Откриха 6.5 млн. къса нелегални цигари, скрити в ел. табла на ГКПП "Кулата"

Агенция „Митници“ съобщава, че това е най-голямото количество нелегални цигари, задържани на "Кулата" за последните две години.

10:56 - 18.05.2024