Наскоро ви информирахме за един от курортите на Малдивите, който предлага на желаещите да прекарат цялата 2021-а на това райско кътче със своя пакет "Неограничен престой в рая" срещу 30 хиляди долара.

Е, тази оферта на Малдивите бе лимитирана и вече изтече, но тези от вас, които искат да се отърват от обичайния живот и да направят нещо коренно различно през следващата година, получават втори шанс.

Писна ви от COVID? Малдивите ви предлагат да прекарате цялата 2021 на остров

А той е не по-малко интересен, защото включва продължителен престой в Хаваи. Американският щат обяви стартирането на програмата "Movers and Shakas", която е насочена към тези от вас, които имат възможността да работят от разстояние.

И докато сега го правите най-вероятно от вкъщи, то Хаваи ви предлага временно жителство и възможността да се трудите от плажа. Одобрените по програмата ще получат безплатни самолетни билети до най-населения остров Оаху и обратно.

"Movers and Shakas е малка крачка към икономическото възстановяване и диверсифицирането на нашата икономика", коментира създателят на програмата Джейсън Хига.

"Пандемията нормализира работата от разстоянието за близкото бъдеще, така че смятаме, че тази ситуация ни предоставя възможност за местните жители да се завърнат у дома и за чуждестранни професионалисти да преживеят Хаваи не като туристи, а като допринасящи членове на нашата общност."

Желание да бъдете в Хаваи и работа от разстояние обаче далеч не са единствените условия. Трябва да бъдете поне на 18 години и да се преместите в рамките на месец след одобрението като изискването е да прекарате минимум 30 последователни дни в Хаваи като дадете и своя принос към местната общност чрез няколко часа на седмица работа към неправителствена организация, в която да използвате вашите знания и умения.

Срокът за кандидатстване на първата група е 15 декември, а поетапно програмата ще приема и следващи кандидати, които да харчат парите си в местната икономика. Но това не е единствената цел. "

"Извън вкарването на ценни долари в нашия местен бизнес, истинската стойност е привличането на талантливи и знаещи работници, които ще помогнат да изградим нашите общности чрез доброволна работа и ще направят икономиката ни по-устойчива", коментира Ричард Матсуй, един от другите основатели на "Movers and Shakas", който наскоро се завръща в Хаваи от Сан Франциско. "Пандемията е огромна криза, но тя предоставя на Хаваи уникалния шанс да диверсифицираме нашата икономика."

11 тенденции за бъдещето ни през 2021 г. (Част I)

Коя е думата на безпрецедентната 2020 г.?


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Делян Пеевски получи бустерна доза от медсестрата на Борисов

"Категорично подкрепяме ваксинацията"

Ефектът на Covid-сертификата: Как ваксинирането се ускори за един ден

21 октомври е довел до почти 4-кратно увеличение на поставените дози ваксини

Иван Костов: Партиите са в плен на зловреден популизъм за Covid-мерките

"При това положение трябваше твърдо да се затвори всичко, за да продължат учениците да ходят на училище"

Кацаров след призивите за оставка: Налагам Covid-сертификата, за да спася животи - няма алтернатива

"Правя го с нежелание, но да сте чули тези, които искат оставката ми, да са предложили алтернатива?"

Всички са против покупката на "Нюкасъл" от принц Бин Салман: "Какво ли си мисли вдовицата на Хашоги"

Политици, организации и клубове протестират, феновете на тима се радват

Хората не са луди, политиците са некадърни

Ваксинационната кампания най-после помръдна от дъното - но не заради малодушието на партийните лидери

Прокуратурата разследва кой е авторът на снимката „Pi Ar Sevi Boiko”

Държавното обвинение разследва човека, който засне Гешев да си пише със Севделина Арнаудова - заплашен е със затвор или глоба