Наскоро ви информирахме за един от курортите на Малдивите, който предлага на желаещите да прекарат цялата 2021-а на това райско кътче със своя пакет "Неограничен престой в рая" срещу 30 хиляди долара.

Е, тази оферта на Малдивите бе лимитирана и вече изтече, но тези от вас, които искат да се отърват от обичайния живот и да направят нещо коренно различно през следващата година, получават втори шанс.

Писна ви от COVID? Малдивите ви предлагат да прекарате цялата 2021 на остров

А той е не по-малко интересен, защото включва продължителен престой в Хаваи. Американският щат обяви стартирането на програмата "Movers and Shakas", която е насочена към тези от вас, които имат възможността да работят от разстояние.

И докато сега го правите най-вероятно от вкъщи, то Хаваи ви предлага временно жителство и възможността да се трудите от плажа. Одобрените по програмата ще получат безплатни самолетни билети до най-населения остров Оаху и обратно.

"Movers and Shakas е малка крачка към икономическото възстановяване и диверсифицирането на нашата икономика", коментира създателят на програмата Джейсън Хига.

"Пандемията нормализира работата от разстоянието за близкото бъдеще, така че смятаме, че тази ситуация ни предоставя възможност за местните жители да се завърнат у дома и за чуждестранни професионалисти да преживеят Хаваи не като туристи, а като допринасящи членове на нашата общност."

Желание да бъдете в Хаваи и работа от разстояние обаче далеч не са единствените условия. Трябва да бъдете поне на 18 години и да се преместите в рамките на месец след одобрението като изискването е да прекарате минимум 30 последователни дни в Хаваи като дадете и своя принос към местната общност чрез няколко часа на седмица работа към неправителствена организация, в която да използвате вашите знания и умения.

Срокът за кандидатстване на първата група е 15 декември, а поетапно програмата ще приема и следващи кандидати, които да харчат парите си в местната икономика. Но това не е единствената цел. "

"Извън вкарването на ценни долари в нашия местен бизнес, истинската стойност е привличането на талантливи и знаещи работници, които ще помогнат да изградим нашите общности чрез доброволна работа и ще направят икономиката ни по-устойчива", коментира Ричард Матсуй, един от другите основатели на "Movers and Shakas", който наскоро се завръща в Хаваи от Сан Франциско. "Пандемията е огромна криза, но тя предоставя на Хаваи уникалния шанс да диверсифицираме нашата икономика."

11 тенденции за бъдещето ни през 2021 г. (Част I)

Коя е думата на безпрецедентната 2020 г.?


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Доживотен затвор за главния обвиняем за атентатите в Париж

Подсъдимият Салах Абдеслам твърди пред съда, че "не е убиец"

Руска салата се появи в менюто на срещата на НАТО

Вечерята във втората вечеря е в музея Прадо

Kaufland е марка №1 за 2022 година в класацията „Любимите марки”

Компанията събра най-голям процент от гласовете в 14-ото издание на потребителската класация „Любимите марки“

Петков: Решението за руснаците е на Съвета за сигурност, в който участва и представител на Радев

Депутатите отново се скараха заради искането за прекъсване на гласуването на бюджета

Изгонването на 70-те руски дипломати е обсъждано на закрито заседание на кабинета

Лена Бориславова: Решението е на МВнР, а не на премиера

БСП няма да преговаря с ПП. Заради руските дипломати и ако Кирил Петков е кандидат-премиер

Корнелия Нинова поиска Румен Радев да свика КСНС заради изгонените руснаци от България

ДДС на брашното неочаквано стана 0% след сгрешен вот на Антоанета Цонева

Смут в пленарната зала заради отказа от корекция на решаващия глас при вота