Наскоро ви информирахме за един от курортите на Малдивите, който предлага на желаещите да прекарат цялата 2021-а на това райско кътче със своя пакет "Неограничен престой в рая" срещу 30 хиляди долара.

Е, тази оферта на Малдивите бе лимитирана и вече изтече, но тези от вас, които искат да се отърват от обичайния живот и да направят нещо коренно различно през следващата година, получават втори шанс.

Писна ви от COVID? Малдивите ви предлагат да прекарате цялата 2021 на остров

А той е не по-малко интересен, защото включва продължителен престой в Хаваи. Американският щат обяви стартирането на програмата "Movers and Shakas", която е насочена към тези от вас, които имат възможността да работят от разстояние.

И докато сега го правите най-вероятно от вкъщи, то Хаваи ви предлага временно жителство и възможността да се трудите от плажа. Одобрените по програмата ще получат безплатни самолетни билети до най-населения остров Оаху и обратно.

"Movers and Shakas е малка крачка към икономическото възстановяване и диверсифицирането на нашата икономика", коментира създателят на програмата Джейсън Хига.

"Пандемията нормализира работата от разстоянието за близкото бъдеще, така че смятаме, че тази ситуация ни предоставя възможност за местните жители да се завърнат у дома и за чуждестранни професионалисти да преживеят Хаваи не като туристи, а като допринасящи членове на нашата общност."

Желание да бъдете в Хаваи и работа от разстояние обаче далеч не са единствените условия. Трябва да бъдете поне на 18 години и да се преместите в рамките на месец след одобрението като изискването е да прекарате минимум 30 последователни дни в Хаваи като дадете и своя принос към местната общност чрез няколко часа на седмица работа към неправителствена организация, в която да използвате вашите знания и умения.

Срокът за кандидатстване на първата група е 15 декември, а поетапно програмата ще приема и следващи кандидати, които да харчат парите си в местната икономика. Но това не е единствената цел. "

"Извън вкарването на ценни долари в нашия местен бизнес, истинската стойност е привличането на талантливи и знаещи работници, които ще помогнат да изградим нашите общности чрез доброволна работа и ще направят икономиката ни по-устойчива", коментира Ричард Матсуй, един от другите основатели на "Movers and Shakas", който наскоро се завръща в Хаваи от Сан Франциско. "Пандемията е огромна криза, но тя предоставя на Хаваи уникалния шанс да диверсифицираме нашата икономика."

11 тенденции за бъдещето ни през 2021 г. (Част I)

Коя е думата на безпрецедентната 2020 г.?


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Руските чиновници вече не могат да пътуват дори до "приятелски" страни

Забраната е заради опасения, че могат да изнесат тайни на Русия зад граница

19:49 - 18.04.2024
Важно днес

Нови санкции изолират Иран с цел да пречат на производството на дронове "Шахед"

Техеран атакува Израел с "Шахед", с тях и Русия стреля по Украйна

19:03 - 18.04.2024
Важно днес

МВР отчете 10 срещи на Бойко Рашков с обвинените в контрабанда баща и син

Новият шеф на "Митниците" питат депутатите как очакват обикновен митничар да е "юнак" срещу каналджиите

16:00 - 18.04.2024
Бизнес

Ръст на измамите с фалшиви обяви за работа, сочи доклад на Revolut за сигурността на потребителите

Най-разпространени остават класическите измами с карта

15:40 - 18.04.2024
Европейски дневници

Бургас посрещна роуд шоуто на подкаста "Европеец"

Епизод 2: Бургас - проследете събитието на живо

13:01 - 18.04.2024