Радев: Партии се чудят как да си скрият срамотиите. При нов вот може да се появи алтернатива Снимка: © Президентство на Р България

"Крайно време е да се направи правителство, базирано на ценности, а не на страх, че (партиите) ще излязат извън властта", заяви президентът Румен Радев, след като упражни правото си на глас.

На въпрос дали при следващи избори бихме могли да видим партия с негово участие, държавният глава отговори, че "ако така продължаваме, рано или късно, такава алтернатива ще се появи."

Кога ще се състави правителство, по думите му, зависи от партиите и от това дали те ще поставят обществените интереси над личните и партийните.

Румен Радев гласува с машина машините са "бариера срещу недействителните бюлетини."

Президентът коментира и избора си да прекара част от деня за размисъл в гмуркане заедно с група водолази край бургаския остров "Св. Анастасия", след което бяха публикувани снимки от акцията. На една от тях той позира гол до кръста във водолазен костюм.

"Последните няколко избори съблякоха безмилостно дрехите на партии и сглобки и те сега се чудят как да си скрият срамотиите", отговори президентът.

Той каза още, че ще коментира как служебният кабинет се е справил с организацията на изборите, едва след като приключат.

Служебният премиер Димитър Главчев от своя страна изрази надежда бързо да има редовно правителство, както и "да има стабилен парламент с пълен мандат, за да се продължи пътят на България към по-добро".

"Гласувах за политици, които спазват Конституцията и законите на страната и във всичките си действия се водят от интересите на народа. Гласувах политиците да са почтени и да работят в интерес на хората, да поставят обществените интереси над личните," каза той.

По думите му страната ни е избрала своя европейски път и трябва да продължи в същата посока.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Stadler Polska се отказа oт поръчки за милиард за нови влакове на БДЖ

Полската компания се отказа от договор за нови електрически мотриси

18:07 - 24.07.2024
Важно днес

Главчев смени новите областни управители от ДПС, заели страната на Доган

Връщат се кадри на ГЕРБ в Кърджали и Смолян

16:41 - 24.07.2024
Важно днес

МВР освети десетки сигнали срещу Ивелин Михайлов - резултат нулев

Привърженици на Михайлов се събраха на протест срещу Народното събрание

14:52 - 24.07.2024
Живот

Adidas се извини на Бела Хадид, след като изтегли рекламна кампания с нейно участие

Adidas се извини публично на модела Бела Хадид, след като в края на миналата седмица изтегли нейни изображения от рекламна кампания

14:41 - 24.07.2024
Важно днес

Античен саркофаг от римската епоха е открит случайно на плажа край Варна

Находката е забелязана от бивш полицай, който е бил на почивка в района.

14:12 - 24.07.2024