Радев съблече водолазен костюм и призова българите да гласуват Снимка: © Facebook/Румен Радев

Президентът Румен Радев прекара част от деня за размисъл в гмуркане заедно с група водолази край бургаския остров "Св. Анастасия". Държавният глава се включи в подводна акция за почистване на морското дъно от боклуци.

Той разгледа параклис, потопен до острова. Малко преди да се гмурне отправи и призив към българските граждани да излязат и да гласуват на утрешните парламентарни и европейски избори, защото "е важно те сами да определят своята съдба".

В официалния си профил във Facebook президентът публикува и няколко снимки от акцията в Бургас, сред които и такава, на която позира гол до кръста във водолазен костюм.

"Опазването на българската природа е наша обща отговорност. Заедно можем да изчистим дори морското дъно. За мен беше удоволствие заедно с водолазния екип от сдружение „Приятели на морето“ да се гмурнем и да направим по-чист района на Черно море около остров Света Анастасия", пише Радев в публикацията си.

По думите му остров Св. Анастатия се е превърнало в място, което привлича все повече туристи: "Имаме прекрасни условия за подводен туризъм, за подводна археология. Надявам се това да бъде още един клон на нашия туризъм, който се предлага", допълни той.

Държавният глава не коментира други политически или обществени теми.

Само преди дни Радев подчерта важността от гласуването на предстоящите избори, като същеверменно нападна остро доскоро управлявалите политически партии, като ги нарече "самозвани евроатлантици". Без да назовава конкретни имена на формации, Радев заключи, че партиите губят доверието на българските граждани и това е единствено по тяхна собствена вина.

Той отново ги критикува заради промените в Конституцията, които той определи като "гавра". Текстовете пряко засегнаха неговите правомощия във връзка със служебните кабинети и ограничиха възможностите му за избор на бъдещи служебни премиери.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Всички очакват... новата книга на Малкълм Гладуел

Първата му книга "Повратна точка" се превърна в абсолютна сензация

18:37 - 28.09.2024
Важно днес

Има арестуван за стрелбата в бар в Халкидики

Смята се, че арестуваният е изиграл ключова роля в събитията от 16 август.

15:16 - 28.09.2024
Важно днес

Назарян обяви готовност да свика извънредно заседание, ако депутатите имат желание

Последното заседание на 50-ото Народно събрание приключи позорно

14:52 - 28.09.2024
Важно днес

Русия удари два пъти за минути болница в Суми. Има загинали и ранени

По време на атаката в болницата е имало 38 души медицински персонал и 86 пациенти

10:46 - 28.09.2024
Важно днес

Лидерът на "Хизбула" Хасан Насрала е ликвидиран (Обновена)

Израелските военни съобщават за ликвидирани двама високопоставени командири на "Хизбула"

09:54 - 28.09.2024