Радев след "Магнитски": Следващият парламент да се ангажира с антикорупционното законодателство Снимка: © European Union

Президентът Румен Радев "високо цени подкрепата на стратегическите партньори на България САЩ и Великобритания в борбата с корупцията" - това е позицията на "Дондуков" 2 след втората серия санкции, наложени от САЩ срещу български политици.

"Президентът Румен Радев призовава българските институции и политици за реален и неотклонен ангажимент към борбата с корупцията и утвърждаване на върховенството на правото. Нашето общество очаква следващото Народно събрание да се ангажира с антикорупционното законодателство, предложено от служебното правителство", е коментарът от президентството по повод обвиненията в корупция срещу бившия финансов министър Владислав Горанов, Румен Овчаров, двама бивши шефове в АЕЦ "Козлодуй" и председателя на "Русофили" Николай Малинов.

Описанието на санкциите срещу трима от тях е за сериозни корупционни престъпления в полза на руски енергийни компании - включително за доставки на ядрено гориво от Русия.

В същия момент Румен Радев заплашва да наложи вето на новите европейски санкции срещу Русия, ако те засегнат "Росатом", от когото българската АЕЦ "Козлодуй" е зависима.

"Магнитски" списък, Владислав Горанов, Румен Овчаров, Николай Малинов Владислав Горанов в новия списък "Магнитски", Овчаров също вътре

ГЕРБ си изми ръцете от Горанов и го прехвърли на "независимата съдебна власт"

Румен Радев има голям проблем


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024