Руският депутат и бивш газов мениджър Николай Петрунин почина на 46 г.

Депутатът от управляващата "Единна Русия" Николай Петрунин е починал едва на 46-годишна възраст. Официалната информация за смъртта му гласи, че тя е настъпила след "тежко продължително заболяване", без да се посочва какво е то.

Според медията "Тульская служба новостей" - Петрунин се е заразил с Covid-19 и е прекарал един месец в кома. Новината за заболяването му излиза едва след като той е починал.

Петрунин е първи зам.-председател на Комисията по енергетика. До 2016 г. той е управляващ директор на компанията "ПромГазСервис", която се е занимавала със строителство на големи инфраструктурни проекти за "Газпром" и "Роснефт" - включително на газопроводи в Сургут.

През 2003 г. той завършва икономика във Владимирския държавен университет. Има научна степен "доктор" от Русия държавен социален универститет в Москва.

През 2016 г. той става депутат от "Единна Русия" за първи път, като е преизбран през 2021. Има медал "За заслуги пред Отечеството" II степен, който му е връчен през 2018 г. с указ на Владимир Путин.

Опозиционният сайт "Вот так" обръща внимание, че Петрунин е осмият бивш руски мениджър в сферата на енергетиката, който умира от началото на годината.

През април в Москва бяха намерени мъртви бившият вицепрезидент на "Газпромбанк" Владислав Аваев, заедно с жена му и дъщеря му. Малко по-късно беше убит и бившият директор на "Новатек" Сергей Протосеня, съпругата му и едно от децата им. Друг бивш мениджър на "Лукойл" Александър Суботин беше открит мъртъв в Москва през май.

На 1 септември загина и председателят на Съвета на директорите на "Лукойл" Равил Маганов, който "падна от прозореца" на Централната клинична болница в Москва.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Владислав Панев напуска "Зелено движение", на изборите ще застане зад ПП-ДБ

Панев отхъврли критиките, че зелените политики не са били достатъчно застъпени

19:22 - 16.04.2024
Важно днес

ДАНС две години разследвала контрабанден канал, но се притеснявала от теч на информация

Председателят на агенцията беше изслушан в комисията "Митници"

17:25 - 16.04.2024
Европейски дневници

Роуд шоуто на "Булевард България": Кой формулира българския интерес в ЕС и как го защитава?

Епизод 1: Варна - проследете събитието на живо

17:20 - 16.04.2024
Важно днес

Калин Стоянов е завел SLAPP дело срещу журналисти от разследващия сайт BIRD

Заведеният граждански иск за клевета на стойност 65 000 лева

16:22 - 16.04.2024
Важно днес

Главчев сменя втори министър, Кирил Вътев напуска Министерството на земеделието

Преди ден Главчев смени и министъра на външните работи

16:04 - 16.04.2024