Руснаци в България дариха военна техника за "Легион Свобода за Русия" Снимка: © BoulevardBulgaria.bg

Руски доброволци изпратиха от София военна техника на организацията “Легион Свобода за Русия”, която се сражава на страната на Украйна срещу страната окупатор.

Автомобилите са осигурени чрез дарения на руски граждани и етнически руснаци, които живеят в България. Купените и оборудвани високопроходими автомобили бяха изпратени с мирна демонстрация, чиято цел е да привлече общественото внимание върху случващото се в Украйна.

“Легион Свобода за Русия” е паравоенна руска организация, която е против режима на Владимир Путин и войната, която той започна срещу Украйна. Затова и руските доброволци се сражават на страната на Украйна срещу армията на родината си.

Дарението, което легионът получава от съмишлениците си в България, се състои от коли, приспособени за фронта. Това е втората партида, която заминава за Украйна в помощ на легиона. От началото на войната на Русия в Украйна досега, руските доброволци от България са изпратили общо 30 автомобила, както и медицински изделия и дронове, разказват организаторите.

Преди да изпратят техниката, доброволците издигнаха транспарант с призив: „Руснаци, дайте собствения си принос за победата на Украйна над престъпния режим на Путин“.

Руската паравоенна организация участва и в тежките битки в Харковска област, където в началото на май Москва започна мащабна сухопътна атака, придружена с ожесточени въздушни удари, и отвори нов фронт на войната - този път на север.

Руски паравоенни се сражават на страната на Украйна в Харков


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Самолет на "Газпром" се разби в Русия, загинали са трима души от екипажа

На борда не е имало представители на компанията и други пътници

17:52 - 12.07.2024
Важно днес

Съдът остави в ареста полицая, който счупи челюстта на момче в "Кайт бар"

21-годишният обвиняем отказа коментар на влизане в съдебната зала

17:47 - 12.07.2024
Важно днес

Русия е опитала да убие директор на германска фирма, която доставя оръжия на Украйна

Заговорът за убийството на Армин Папергер е бил един от поредицата планове на Кремъл за убийство на ръководители на отбранителната индустрия в Европа.

13:44 - 12.07.2024
Важно днес

България все още не е подкрепила пакта за помощ на Украйна, договорен във Вашингтон

Документът на НАТО урежда подкрепа за Украйна в отбраната

13:40 - 12.07.2024
Технологии

LED устройство с размер на ориз унищожава ракови клетки в дълбочина

Изследователи от университета “Нотр Дам” в Индиана, САЩ създадоха безжично имплантируемо LED устройство за лечение на „дълбоко вкоренени ракови заболявания“, пише сайтът за иновации Interesting Engineering.

13:40 - 12.07.2024