Със 75 км/ч. над допустимата скорост е шофирал убиецът на треньора Ферарио Спасов

Пет месеца след катастрофата, при която загина футболният треньор Ферарио Спасов, вече е ясна скоростта на извършителя - 24-годишния Начо Пантелеев от Лясковец.

Петорната автотехническа експертиза показва, че Пантелеев е шофирал със 165 км/ч. - това са 75 км/ч. над допустимата скорост в момента на удара.

След този факт случаят е преквалифициран от държавното обвинение като особено тежък, съобщи NOVA. Така Пантелеев вече е заплашван от до 15-годишна присъда.

„Ако трябва да съм искрен, колкото и често да се занимавам с такива случаи, такъв не съм имал, защото това е много висока скорост за главен път. И се намира, не къде да е, а почти на територията на Велико Търново”, коментира пред NOVA окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков.

Футболният треньор Ферарио Спасов (61 г.) загина в катастрофа край Велико Търново през ноември миналата година.

Спасов е сред големите имена сред треньорите в българския футбол. Той спечели титлата с "Литекс" през 1999 г., както и Купата на България през 2001 г.

Инцидентът стана на пътя София - Варна в района на село Шереметя. Спасов е пътувал към Ловеч след мач на отбора, с който работеше - "Дунав" (Лом), в момента на удара.

Впоследствие Пантелеев, който причини катастрофата, беше пуснат на свобода срещу най-леката мярка – подписка, а разследването беше иззето от прокуратурата във Велико Търново и прехвърлено в Ловеч.

Вълков допълни още, че освен категоричните данни за превишена скорост, има и други факти, които "натежават" за преквалифициране на обвинението, но не конкретизира кои са те.

Според Венцислав Фоти, адвокатът на Начо Пантелеев , "не е наложителна промяна на мярката" заради доброто поведение на клиента му.

„Мярката за неотклонение продължава да е „подписка”. Смятам, че не е наложителна промяна. Неговото поведение е безупречно. Призоваван е няколко пъти - явява се. На линия е, съдейства, дори считам, че органите на МВР – Велико Търново полагат повече усилия да следят, къде пребивава той. Често е проверяван и не са констатирани никакви негови отсъствия”, каза Фоти.

Очаква се до месец Прокуратурата в Ловеч да внесе обвинителен акт в Окръжен съд – Велико Търново и делото да започне.


След трагедията с Ферарио Спасов: МВР издирва шофьори, които сами се хвалят с нарушенията си


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

България се придвижи до топ 60 на класацията за свобода на медиите

Със сериозни критики към редакционната независимост

09:43 - 03.05.2024
Важно днес

Руска атака в Харковска област, ранени са най-малко 8 деца

Ударите са били срещу град Дергачи, поразени са жилищни сгради

19:43 - 02.05.2024
Важно днес

Байдън след безредиците: Всеки има право да протестира, но не и да сее хаос

Президентът на САЩ заяви, че няма промяна на позицията му за войната в Близкия Изток

18:27 - 02.05.2024
Живот

Войната между TikTok и UMG приключи. Музиката на Адел, Дрейк и други артисти се връща в платформата

Музиката на най-големите изпълнители в света се завръщат в TikTok

17:35 - 02.05.2024
Важно днес

Макрон не изключи изпращане на войски в Украйна, ако Русия пробие фронтовите линии

Пред изданието "Economist" френският президент отново подкрепя идеята, че трябва да се обмисли изпращането на сухопътни войски в Украйна

15:10 - 02.05.2024