Съдът пусна на свобода актьора Христо Шопов. Заплашил съседката си не с пистолет, а с ключове Снимка: © Screenshot

Софийският районен съд пусна от ареста актьора Христо Шопов, който беше задържан в петък по обвинение за закана с убийство на своя съседка.

Жената, която е от Люксембург, твърди, че е нападната от актьора, след като съпругата на Шопов спряла колата си, така че да блокира нейната. Чужденката вдигнала чистачките на автомобила, а малко по-късно видяла, че нейните са счупени. Тя казва, че когато отишла до дома на семейство Шопови, актьорът я заплашил с пистолет.

Съдът обаче не открива доказателства той да е насочвал пистолет. От два видеоклипа, заснети от гражданката на Люксембург, се вижда, че Шопов държи нещо в лявата си ръка, но това не било оръжие. Защитниците му твърдят, че това са били ключове.

Властите обаче смятат, че има данни българската кино звезда да е заплашил съседката си с думите "Ще те убия", като я е блъснал към ограда. Няма опасност обаче той да се укрие или да извърши престъпление, заради което е пуснат на свобода срещу подписка.

От съдебните изказвания се разбира, че става дума за междусъседски конфликт, който е ескалирал. По делото беше разпитана и съпругата на Шопов - актрисата Мариана Станишева. Тя споделя, че преди години е имало конфликт със същата съседка.

Прокуратурата повдигна обвинение на актьора Христо Шопов (Обновена)


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024