Съпругът на Севделина Арнаудова: Арестуваха я пред детето ни, иззеха телефони и командировъчни Снимка: © Нова ТВ

Делян Димитров - съпругът на Севделина Арнаудова - обвини МВР, че са извършили ареста на бившия пиар на ГЕРБ, докато 8-годишната им дъщеря била в дома им.

В четвъртък вечерта Арнаудова беше задържана за 24 часа в акция на ГД "Национална полиция", при която бяха арестувани още бившият премиер Бойко Борисов и Владислав Горанов. От МВР съобщиха, че става дума за мащабна операция във връзка със 120 случая на Европейската прокуратура в България.

Димитров, който е член на Управителния съвет на "Булгартрансгаз", каза пред bTV и Нова ТВ, че 8-годишната му дъщеря се е разплакала при задържането на Арнаудова.

"Бяха около 10 човека и влязоха в дома ни. Докато детето ми е на училище го направете.. Но не - направиха го през нощта в дома ни. Направете го на следващия ден. От МВР ми обясниха, че можело и така, но сега трябвало по този начин. Наредено им е така. Докато детето ми е там", каза Димитров. "Какво да ѝ обясня на дъщеря ми – че ние сме престъпници ли? Погазили сме законите и Конституцията ли?".

Той заяви, че от националната полиция са иззели телефони, флашки и командировъчни. В дома на Арнаудова е намерен и джип, който се води собственост на фирма "Аркад", която строи газопровода "Балкански поток”.

"Аз работя в "Булгартрансгаз", член съм на УС. Когато дойдоха, ме питаха имате ли коли. Отговорих им, че имам личен и служебен автомобил. "Да видим служебния", казаха и претърсиха само него. Снимаха номера и го пратиха, след около 20 минути излезе по медиите информация, че е "намерен джип на "Аркад" в дома на Арнаудова. Тази фирма построиха Балкански поток. Когато приключи жизненоважният проект за държавата, ни дадоха техни коли, които бяха взели на лизинг, да ги ползваме. Дадоха още на Министерство на екологията и на Агенцията по горите, ако не се лъжа", заяви съпругът на бившия пиар на ГЕРБ.

Попитан дали прокуратурата ще повдигне обвинение на Арнаудова, Димитров отвърна: "Вече не знам. Живеем в демокрация, а виждате какво става, всичко е за да се отнеме вниманието от други важни неща за обществото. Господ ще ги накаже за това, което причиниха на дъщеря ми".

Арнаудова е част от показанията на Васил Божков пред европрокуратурата. Обвиняемият бивш собственик на "Националната лотария" публикува свое съобщение във Facebook, в което твърди, че е изпратил сигнал с "неоспорими доказателства за най-големия рекет в историята на България".

Божков твърдеше още от 2020 г., че е плащал около 60 млн. лв. на Владислав Горанов и Бойко Борисов през изминалите шест години, докато разрастването на хазартния му бизнес беше толерирано от държавата включително с несъбиране на дължими годишни такси в пълния им размер. Той питаше защо Севделина Арнаудова всеки месец е посещавала офиса му.


Политическите реакции след акцията в дома на Бойко Борисов

ГЕРБ излиза на протест пред Министерски съвет след задържането на Борисов


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024