Бадемов крем, хрупкав бадем, шоколадов мус, бисквитки и сметана - така изглежда черно-бялата селекция Black & White от merci. Тя е съвсем нова и е лимитирана, което означава, че е само за кратко в търговската мрежа.

Приятно е, че когато щъркелите са вече излетели на юг, ние можем да направим още малко магия за слънце с черно-бялата селекция на merci.

И така какво да очаквате?

Бисквити и сметана. Външният вид на този бонбон с нищо не подсказва, че още с първата хапка в устата ви ще се изсипе сметанов мус с хрупкави парченца

бисквити.

В нашата мини класация, той е безспорен фаворит и грабва трофея за най-добър представител на Black & White изданието на merci.

Конкуренцията обаче е голяма. Плътно до него е Шоколадовият мус, който може да се каже, че му диша в станиолената опаковка - толкова са близо в резултата.

Говорим за шоколад с изискан, леко горчив, вкус, който крие в сърцето си пухкав мус от тъмен шоколад и послевкус на удоволствие.

В класацията ни идва ред на на Хрупкавия бадем, гъсто разположен сред бял шоколад и неговият пряк конкурент г-н Бадемов крем, състоящ се от наситен тъмен шоколад с пълнеж от нуга и натрошени бадеми.

Двата бонбона завършват на фотофитиш - разликата между тях е невидима с просто око.

И понеже без да искаме го обърнахме на игра, решихме да продължим темата, като превърнем и черно-бялата селекция в забавление.

Първата черно-бяла игра, която сама се настани на първия ред в мислите ни беше домино.

Истинското домино често е от скъп материал като слоновата кост, вид дърво или камък.

Дали обаче някой се е сетил да направи игра, в която можеш да изядеш плочката на конкурента ти? Не е ли забавно!

В играта домино участва от двама до четирима души, като всеки получава по 7 плочки или по 5, ако сте 4-ма. Започва най-малката двойна плочка.

Доминото идва от древен Китай, но модерната му версия води до Италия през 18 век, откъдето е и името “домино”, кръстено на венецианските карнавални костюми, представляващи мантия с черна качулка и бяла маска.

Следващата игра е да излъжем гравитацията. Трудна работа, защото бонбоните са тежки и земното притегляне ги влече, но все успяваме да заснемем кадър.

Правилото на тази игра е - каквото падне се изяжда. Не след дълго прекъсваме за кратко отскачане до магазина за нова бройка merci.

Можем обаче да поиграем на въпроси и отговори.

Знаете ли коя е годината в която merci идва на бял свят?

Правилният отговор е 1965-а.

За първи път тогава се повяват индивидуално опакованите в злато шоколадчета, с които можем да кажем “благодаря” на всички езици с помощта на френското “merci”. И тогава и сега, те се произвеждат в Германия.

На кутията е нарисувана елегантна ръка в бяла кожена ръкавица, излъчваща класа и елегантност. Близо шест десетилетия по-късно да казваш "merci" по този начин е все така актуално.

Може да благодарим за дребните жестове, за помощта, за добрите думи. И не забравяйте merci са за споделяне.

И най-хубавото е, че дори не е нужно да измисляте специално послание - тези бонбони говорят вместо вас.

Фотограф: Мирослава Дерменджиева


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Две бебета са починали от коклюш в Кюстендил (Обновена)

Бебетата са били в предимунизационна възраст

12:22 - 19.04.2024
Важно днес

Даниел Митов се отказа да е външен министър

Разочарован е, че ПП-ДБ "не приеха нашата номинация"

11:32 - 19.04.2024
Важно днес

Украйна свали руски бомбардировач Ту-22М3

"Техническа неизправност" е причинила падането на самолета, според Русия

10:07 - 19.04.2024
Важно днес

Нинова обвини Желязков в цензура и му поиска оставката

Повод за това станах промени в правилника на НС

09:32 - 19.04.2024