Слави Трифонов атакува Христо Иванов с опорните точки на ДПС

Председателят на "Има такъв народ" Слави Трифонов поведе нова атака срещу Христо Иванов ("Демократична България") в деня, в който парламентът официално обяви за неуспешен мандатът на Пламен Николов.

Трифонов използва Facebook, за да "освети" миналото на Иванов, повтаряйки няколко от най-честите обвинения, тиражирани през годините от медиите на Делян Пеевски и от депутати на ДПС като Йордан Цонев.

Той обвинява "Демократична България" и "кръга около тях" в двоен стандарт по отношение на биографиите на водещите си политически фигури, като разиграва хипотетичен сценарий с предполагаемата реакция на дясната коалиция, ако ИТН номинира Христо Иванов за премиер.

"О, не – не става! Бащата на Христо Иванов е бил член на Българската комунистическа партия. Майката на Христо Иванов също е била член на Българската комунистическа партия. Тя е известна и с един митинг, на който държи пламенна реч в защита на Ахмед Доган, който според нас днес реди правителството на Слави Трифонов", пише лидерът на ИТН в профила си.

Христо Иванов отговори на ИТН: Най-после разбират, че биографиите са ключов въпрос

Трифонов описва Иванов като човек, който е бил "строителен работник, завършил е право, но не е известно да е работил като адвокат и не е известно да е имал клиенти", а правото му да упражнява професията е спряно заради неплатен членски внос.

Той напомня още за участието на Иванов като правосъден министър в служебния кабинет на проф. Георги Близнашки ("виден представител на Библиотекарския кръг, който според нас днес реди правителството на Слави Трифонов", според тълкуванието му на предполагаемата реакция в ДБ), и в кабинета на Бойко Борисов от 2014 до 2015 г. ("който е „мутра“ и „част от мафията“ по думите на самия Христо Иванов").

"По-късно Христо Иванов участва в тайни срещи за сформиране на нов политически проект. В основата на срещите е бизнесменът Иво Прокопиев, сочен за кадровик и лобист в няколко министерски съвета. В срещите участват и редица съвременни журналисти и анализатори, които днес громят Слави Трифонов из интернет, че някой му реди правителството", пише Трифонов.

Срещите, за които той говори, станаха популярни, след като в. "Телеграф" публикува стенограми записани разговори между активисти на "Да България" и ДСБ, журналисти и политолози от 2016-2017 г.(т.нар. "Арго-гейт"). В тях участват и Прокопиев, и Христо Иванов, като темата на обсъжданията е евентуалното създаване на ново партийно обединение след разделянето на партиите от "Реформаторския блок".

Трифонов напомня и за отказа на ДСБ и Да България да формират предизборна коалиция при парламентарните избори от 2017 г., като нарича Христо Иванов "един от главните виновници за разцеплението на десните - разцепление, което оставя всички десни партии извън парламента за срок от цели 4 години".

Слави Трифонов завършва с коментар, че членовете на ДБ би трябвало да поискат от ИТН да смени хипотетичния си кандидат Христо Иванов и да предложи друг премиер на негово място след така описаната негова биография.

Петър Илиев: Името ми не е спорно, името ми е безспорно

Това е втората лична атака на Трифонов срещу Иванов след видеозаписа от 1 август, в който той го обвини, че "си слага по-голяма роля, отколкото има всъщност". Публичният скандал между двамата избухна в момента, в който Христо Иванов постави под въпрос подкрепата на ДБ за ИТН, след като в медиите започна да се спряга името на Петър Илиев като възможен кандидат за премиер на партията на Слави Трифонов.

На следващия ден ИТН контраатакува с обвинения за "кражба на интелектуална собственост" срещу служебния финансов министър Асен Василев, който беше даден от Христо Иванов за пример като човек с високо обществено доверие.

ДБ бяха обвинени в търговия за постове и "предателство" от страна на Тошко Йорданов от "Има такъв народ". В сряда депутатите от най-голямата парламентарна група влязоха в синхрон с ДПС, които поискаха анкетна комисия заради къщата на Иво Прокопиев на Черно море.


Да си почетен консул в България - "престижно, важно и мазно"

"Ако Хаджигенов иска да ражда и да кърми, аз не искам да раждам и да кърмя, има си майки за тази работа"


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Бесарабски българин е загубил съпругата и детето си при руския обстрел в Одеса

При нападението са загинали още 2 деца

15:05 - 03.03.2024
Важно днес

Радев заговори срещу "проповедниците на нихилизма и разделението" на връх Шипка

На фона на руски знамена Радев видя "прогонване на лепкавата политическа мъгла от върховете на българското минало"

13:41 - 03.03.2024
Важно днес

Хепи-соцът като атракцион за всеки национален празник

С "Чавдар" и "Икарус" на Трети март?

13:35 - 03.03.2024
Важно днес

Тръмп изпревари Ники Хейли в още три щата преди "Супер вторник"

Дали Тръмп ще остане единственият кандидат за номинацията - ще се реши на 5 март

09:12 - 03.03.2024