Слави Трифонов защити Петър Илиев: Използвате го като повод да не подкрепите правителството

Лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов защити Петър Илиев, който е номиниран от партията за министър на вътрешните работи и силов вицепремиер.

В деня, в който юристът даде интервю с агресивен подход пред Нова ТВ, лидерът на БСП Корнелия Нинова поиска Трифонов да оттегли кандидатурата на Илиев, защото в противен случай левицата няма да подкрепи кабинета на ИТН. Малко след брифинга на социалистите председателят на "Има такъв народ" се включи във Facebook, за да отговори:

„По повод на сутрешното интервю на Петър Илиев в Нова телевизия, разбрах, че той се бил държал агресивно. Не видях много хора да коментират това, което той е казал, а коментират как го е казал. Значи, ако разбирам правилно, явно съществуват хора, които предпочитат сладко да ги лъжат, вместо агресивно да им казват истината. Е, аз не съм от тези хора“.

Петър Илиев: Името ми не е спорно, името ми е безспорно

Той припомни, че Илиев е преподавател по конституционно право, говори три езика, не е бил никога във властта, „не е бил министър в нито един кабинет на Бойко Борисов, не е участвал в обществени поръчки, не е предлагал Делян Пеевски за шеф на ДАНС, а е бил адвокат на годината“.

Двамата се познават от 2016, когато Трифонов организира национален референдум, а адвокатът подготви юридическата му част. Впечатленията на лидера на ИТН от Илиев били, че е „смел, отговорен, лоялен, добър баща и добър съпруг“.

„И ако е агресивен, това е явно, когато има причина и основание. А между другото, ще ви призная, че и аз съм агресивен”, написа Трифонов.

„Ще кажа нещо и на „Демократична България“, „Изправи се! Ние идваме!“ и БСП. Ако пак ще използвате Петър Илиев, само и само да не подкрепите правителството на „Има такъв народ“, явно си мислите, че никой не прави разлика между повод и причина. Петър Илиев е поводът, който си търсите, а причината е, че всички вие явно сте играчи от статуквото и за нищо на света не можете да приемете някой да ви се бърка в така наречената „политика“. Ами добре, хайде да видим какво ще стане!“, добави той.

Нинова нарече интервюто на Илиев пред Нова ТВ „смущаващо“ и поиска Трифонов да оттегли номинацията му, но по всичко изглежда, че от ИТН няма да прибегнат до подобен ход.

Кандидатът за вътрешен министър използва агресивен подход в отговорите пред Виктор Николаев, отговаряше на висок тон и каза, че е жертва на „координация на задкулисието“. „Аз съм такъв, какъвто съм – който иска да ме харесва, който не иска - не", заяви той и добави: "Името ми не е спорно, името ми е безспорно".

Илиев заяви още, че не е член на политическа партия „Има такъв народ“, но има пълната подкрепа и „мъжката дума“ на Слави Трифонов, както и на цялата формация.

„Моят ангажимент към Слави Трифонов е ангажимент на мъжката дума. Ще го изпълня до момента, до който мога да бъда полезен. Моята и тяхната линия съвпадат от много години. Дали ще поддадат за моя оставка? Не, няма да поддадат, каквито и атаки да има“, каза той пред Нова ТВ.


Трифонов: Ако партиите на протеста не гласуват правителството на ИТН, това ще е предателствоАко нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Владислав Панев напуска "Зелено движение", на изборите ще застане зад ПП-ДБ

Панев отхъврли критиките, че зелените политики не са били достатъчно застъпени

19:22 - 16.04.2024
Важно днес

ДАНС две години разследвала контрабанден канал, но се притеснявала от теч на информация

Председателят на агенцията беше изслушан в комисията "Митници"

17:25 - 16.04.2024
Европейски дневници

Роуд шоуто на "Булевард България": Кой формулира българския интерес в ЕС и как го защитава?

Епизод 1: Варна - проследете събитието на живо

17:20 - 16.04.2024
Важно днес

Калин Стоянов е завел SLAPP дело срещу журналисти от разследващия сайт BIRD

Заведеният граждански иск за клевета на стойност 65 000 лева

16:22 - 16.04.2024
Важно днес

Главчев сменя втори министър, Кирил Вътев напуска Министерството на земеделието

Преди ден Главчев смени и министъра на външните работи

16:04 - 16.04.2024