Сутрешни новини: Двама арестувани в Швейцария заради атентата във Виена; Марадона претърпя мозъчна операция Снимка: © Getty Images

17 нови линейки ще бъдат на разположение на Спешната помощ в София от днес. С това се очаква да бъдат удовлетворени нуждите на звеното от специализирани автомобили.

Новите линейки разполагат с пълен комплект медицинско оборудване за оказване на спешна помощ, обясни директорът на ЦСМП-София д-р Георги Гелев. “Ще бъдат насочени към изпълнението на адреси с Covid-19. На практика ще станат близо 60 екипа“, каза той, цитиран от БНР, на фона на недостига на линейки в столицата.

Над 4000 нови случая на Covid-19, смъртността расте

Преди дни здравният министър Костадин Ангелов съобщи, че десетки автомобили на МВР също ще помагат в транспортирането на пациенти към болниците.


От днес до края на ноември в област Сливен действат временни противоепидемични мерки. Забранени са всички мероприятия, а ресторанти, барове и питейни заведения ще работят до 23 часа. Въвеждат се и организационни правила за придвижването и прием на пациенти в болниците.

Областният кризисен щаб взе това решение, след като заболелите с Covid станаха над 200 на 100 хиляди души от населението.

В областната болница МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ ще бъде отворена втора реанимация само за Covid-болни, съобщи директорът на здравното заведение д-р Васислав Петров, цитиран от БНР. В момента има достатъчно легла, но може да не достигне медицински персонал.


Рекорден брой нови случаи на Covid е регистриран в света за последната седмица - над 3,3 милиона, съобщи Световната здравна организация.

Досегашният най-висок брой новозаразени беше отчетен в периода 19-25 октомври - повече от 2.8 милиона души. През последната седмица са починали над 45 хиляди заразени. Това е с 9 хиляди повече в сравнение с предишните 7 дни.


Специално звено на швейцарската полиция е арестувало двама граждани от Винтертур, които били в близък контакт с нападателя от Виена. 20-годишният мъж с двойно гражданство – австрийско и на Северна Македония, бе в центъра на атентата от 2 ноември, при който загинаха четирима души.

Атентат в центъра на Виена: 4 жертви, ликвидираният нападател е симпатизант на ИДИЛ (ОБНОВЕНА)

В координация с австрийските власти швейцарските са арестували 18-годишен и 24-годишен мъж, предаде Kronen Zeitung. Министърът на правосъдието Карин Келер-Зутер каза, че задържаните са „колеги“ на ликвидирания нападател от Виена. Тримата са се срещали преди.

Свидетелски разкази от Виена: "Хората побягнаха, масите в баровете полетяха"

Двамата задържани в Швейцария граждани са били познати на службите за борба с тероризма, съобщи полицията в Twitter.

Убитият терорист от Виена: Мъж с македонско гражданство, опитал да избяга в Сирия

В хода на разследването в Австрия са задържани 14 души. Извършени са обиски на 18 адреса. Ислямска държава пое отговорността за атентата.


Футболната легенда Диего Армандо Марадона е претърпял успешна мозъчна операция в родината си Аржентина. Новината обяви личният му лекар Леополдо Луке.

Световният шампион с „албиселесте“ от 1986 г. постъпи в болница в неделя вечерта. Първоначално точната причина не стана ясна, но се разбра, че Марадона не е болен от Covid-19, а има хематом.

„Рeшихмe прoблeмa му cлeд пoлoвинчacoвa oпeрaция. Вcичкo прeминa дoбрe и ceгa Диeгo ocтaвa пoд нaблюдeниe. Oпeрaциятa бeшe вaжнa, вeчe нямa oтoк и Мaрaдoнa щe ce възcтaнoви", съобщи Луке, цитиран от CNN.

Гений и злодей: Диего Марадона на 60

Последната публична проява на Марадона бе на мач на „Химнасия Ла Плата“, чийто треньор е. След това той е отишъл в болница, тъй като състоянието му се е влошило.

И още - следете на живо с "Булевард България" президентските избори в САЩ:

Изборите в САЩ на живо: Първи прогнозни резултати за Тръмп и Байдън


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Съдът остави за постоянно в ареста Марин Димитров, задържан при акцията в Агенция "Митници"

В ареста са синът на Димитров и бившата шефка на агенцията

20:15 - 23.04.2024
Важно днес

Журналистът Димитър Стоянов е освободен под гаранция

Той е бил привлечен като обвиняем за хулиганство и закана с убийство

19:51 - 23.04.2024
Живот

Точка и Теодор Лозанов ще нарисуват следващите ви кецове ASICS в Сердика Център тази събота

На 27 април в "Сердика център" българските художници ще бъдат на ваше разположение

19:09 - 23.04.2024
Важно днес

Военната помощ за Украйна влиза за обсъждане и гласуване и в Сената на САЩ

След сенаторите на ход е президента Джо Байдън, който да подпише законопроекта

18:45 - 23.04.2024
Култура

„Тейлър Суифт има проблеми с контрола на качеството"

The Tortured Poets Department е историята, която всички сме чували и преди

18:22 - 23.04.2024
Важно днес

Росен Христов: Договорът с "Боташ" си заслужава, ако се използва

Бившият служебен министър отрече да е подписвал споразумението

17:22 - 23.04.2024
Важно днес

Бойко Рашков: Стефан и Марин Димитрови идваха в МВР с информация за купуване на гласове

Бившият главен секретар не знаел, че баща и син Димитрови били разработвани от ДАНС

15:50 - 23.04.2024