Президентът на САЩ Доналд Тръмп и актьорът Саша Барън Коен косвено си размениха обидни реплики през социалните мрежи заради втората част на филма „Борат“. Той излезе в Amazon Prime на 23 октомври, а в него участва и българката Мария Бакалова, превъплъщавайки се в ролята на дъщерята на казахстанския журналист.

Републиканецът е споделил, че вече е бил мишена на комика преди няколко години, но не се е поддал. Освен това нарекъл Коен "подлец". Това съобщи в своя профил в Twitter Стийв Херман – ръководителят на държавната радио- и телевизионна мрежа „Voice of America“ и работещ в Белия дом.

Мария Бакалова от "Борат": Под карантина в холивудска вила, снимайки "най-якия филм"

„Не знам какво се случи. Но преди години, той (б.а. - Коен) се опита да ме измами, а аз бях единственият, който каза: „Няма да стане“. Това е един мошеник и не го намирам за забавен. За мен той е подлец“, е казал Тръмп, дискутирайки „Борат“ пред репортери по време на полет, предаде Херман.

Възможно е президентът на САЩ да говори за един от сегментите на шоуто на комика - „Da Ali G“, от 2003 г. Тогава Коен, преобразен като „Da Ali G“, предлага на Тръмп нова бизнес идея – да създаде ръкавица за сладолед, която да предпазва ръцете на хората от разтапящия се десерт, припомня Variety. Републиканецът прекъсва интервюто и след това споделя пред Морън Доуд от The New York Times: „Мисля, че е бавноразвиващ се. Но дъщеря ми Иванка го гледа и ѝ беше много забавно“.

Коментарът на Коен не закъсня. В събота следобед актьорът отговори на Тръмп в Twitter: „Доналд, оценявам безплатната реклама на „Борат“, която правиш! Признавам, аз също не те намирам за забавен. Но все пак целият свят ти се смее“.

„Винаги търся хора, които да играят палячовци-расисти, а след 20 януари ти няма да имаш работа. Нека да го обсъдим!“, написа още Саша Барън, намеквайки, че Джо Байдън ще спечели изборите в САЩ.

Във втората част на „Борат“ казахстанският журналист, изигран от Коен, прекарва няколко дни с любители на теориите на конспирацията. Сюжетът обаче съдържа няколко елемента, които могат да се определят като удар по републиканците точно преди вота на 3 ноември. В един от диалозите Борат пита „Кое е по-страшно – коронавирусът или демократите?“, а събеседниците му отговарят с второто. В друг сюжетен момент Борат се инфилтрира в Конференцията на консервативните политически активисти, преоблечен като Доналд Тръмп. 

Руди Джулиани: Последната "жертва" на Борат и неговата дъщеря

А най-много скандали предизвика ситуацията с личния адвокат на Тръмп – Руди Джулиани. При нея основното действие изигра 24-годишната Мария Бакалова, която е в ролята на Тютар. Тя се представи като журналистка от консервативна телевизия и заедно с Джулиани се оттеглиха за питиета в хотелска стая. Там адвокатът бръкна в панталоните си и поиска номера и адреса на красивата жена, когато Борат нахлу в стаята по бельо и каза: "Тя е на 15 години. Прекалено стара е за теб". Според Джулиани – кадрите са изфабрикувани.

Как дъщерята на Борат проговори български и открадна панталоните на Джими Кимъл


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Нинова: Не сме се договаряли нито да съм първи председател на НС, нито да има ротация

"Нито едно от имената, които се спрягат за министри от БСП, не отговаря на истината"

Фаворитите за най-добър филм на "Оскари" 2022

10 предложения, които могат да попаднат сред номинираните

Всички ученици ще могат да се върнат в клас от 6 декември

Стойчо Кацаров ще издаде нова заповед

Комисията на Цацаров проверява кмета на "Красно село" за лично облагодетелстване

КПКОНПИ чака Росина Станиславова да им предаде нужните документи

Алек Болдуин дава първо интервю след фаталния инцидент: "Не съм натискал спусъка"

Интервюто по ABC ще бъде излъчено в петък от 3 ч. наше време

Проверка откри дефекти при ремонта на мантинели на АМ "Струма"

Институтът за пътна безопасност засече серия от нарушения в поставянето на обезопасителните елементи

WTA спря всички тенис турнири в Китай заради режима: "Пен Шуай е по-важна от бизнеса"

Президентът на асоциацията Стив Саймън реши да наложи мярката с незабавен ефект