Президентът на САЩ Доналд Тръмп и актьорът Саша Барън Коен косвено си размениха обидни реплики през социалните мрежи заради втората част на филма „Борат“. Той излезе в Amazon Prime на 23 октомври, а в него участва и българката Мария Бакалова, превъплъщавайки се в ролята на дъщерята на казахстанския журналист.

Републиканецът е споделил, че вече е бил мишена на комика преди няколко години, но не се е поддал. Освен това нарекъл Коен "подлец". Това съобщи в своя профил в Twitter Стийв Херман – ръководителят на държавната радио- и телевизионна мрежа „Voice of America“ и работещ в Белия дом.

Мария Бакалова от "Борат": Под карантина в холивудска вила, снимайки "най-якия филм"

„Не знам какво се случи. Но преди години, той (б.а. - Коен) се опита да ме измами, а аз бях единственият, който каза: „Няма да стане“. Това е един мошеник и не го намирам за забавен. За мен той е подлец“, е казал Тръмп, дискутирайки „Борат“ пред репортери по време на полет, предаде Херман.

Възможно е президентът на САЩ да говори за един от сегментите на шоуто на комика - „Da Ali G“, от 2003 г. Тогава Коен, преобразен като „Da Ali G“, предлага на Тръмп нова бизнес идея – да създаде ръкавица за сладолед, която да предпазва ръцете на хората от разтапящия се десерт, припомня Variety. Републиканецът прекъсва интервюто и след това споделя пред Морън Доуд от The New York Times: „Мисля, че е бавноразвиващ се. Но дъщеря ми Иванка го гледа и ѝ беше много забавно“.

Коментарът на Коен не закъсня. В събота следобед актьорът отговори на Тръмп в Twitter: „Доналд, оценявам безплатната реклама на „Борат“, която правиш! Признавам, аз също не те намирам за забавен. Но все пак целият свят ти се смее“.

„Винаги търся хора, които да играят палячовци-расисти, а след 20 януари ти няма да имаш работа. Нека да го обсъдим!“, написа още Саша Барън, намеквайки, че Джо Байдън ще спечели изборите в САЩ.

Във втората част на „Борат“ казахстанският журналист, изигран от Коен, прекарва няколко дни с любители на теориите на конспирацията. Сюжетът обаче съдържа няколко елемента, които могат да се определят като удар по републиканците точно преди вота на 3 ноември. В един от диалозите Борат пита „Кое е по-страшно – коронавирусът или демократите?“, а събеседниците му отговарят с второто. В друг сюжетен момент Борат се инфилтрира в Конференцията на консервативните политически активисти, преоблечен като Доналд Тръмп. 

Руди Джулиани: Последната "жертва" на Борат и неговата дъщеря

А най-много скандали предизвика ситуацията с личния адвокат на Тръмп – Руди Джулиани. При нея основното действие изигра 24-годишната Мария Бакалова, която е в ролята на Тютар. Тя се представи като журналистка от консервативна телевизия и заедно с Джулиани се оттеглиха за питиета в хотелска стая. Там адвокатът бръкна в панталоните си и поиска номера и адреса на красивата жена, когато Борат нахлу в стаята по бельо и каза: "Тя е на 15 години. Прекалено стара е за теб". Според Джулиани – кадрите са изфабрикувани.

Как дъщерята на Борат проговори български и открадна панталоните на Джими Кимъл

Прочети