Бившият председател на ПГ на ГЕРБ и първи официален лидер на партията Цветан Цветанов обяви, че е подал заявление за прекратяване на членството си. 

"Напускам ГЕРБ, защото съм от хората, които имат енергия и хъс да изграждат. Не искам да виждам как граденото и с моите усилия отива по дяволите и как в партията постепенно намират място страх, подмазвачество, интригантство и посредственост... Дълго и безпардонно се спекулираше с моята лоялност. Всеки, който ме познава, знае, че това е най-малко укоримата ми страна. Защото е всеизвестно, че аз никого не съм предавал... Оттук нататък предателство от моя страна би било само едно - ако остана член на ГЕРБ. Предателство спрямо моя труд, спрямо политическите ми принципи и спрямо онези, които са ми се доверявали", пише Цветан Цветанов в писмото си за напускане на партията. 

Той заявява, че денят на прекратяването на членството му е "несравнимо по-тежък от времето преди година, когато напуснах заеманите постове" - ход, който беше принуден да предприеме през пролетта на 2019 г. след скандала "Апартаментгейт". Тогава Цветанов напусна позицията си като председател на ПГ на ГЕРБ, прекрати мандата си на народен представител, а по-късно излезе и от централното ръководство на партията. 

"Не искам да гледам как ГЕРБ вече не води онзи вътрешен живот, който дълги години осигуряваше изборни победи на партията и добро самочувствие на структурите. Не искам да гледам как членовете на ГЕРБ се свиват под ударите на обществено недоволство, за което нямат вина. И още - не мога да приема, че няма кой да поеме вината и отговорността за очевидно сбъркани политики. Не се гордея и с компетентността на някои от говорещите от името на ГЕРБ, нито с организационните им умения. Това вече не е партията, с която дълги години бях свързан. От днес аз прекратявам членството си в ГЕРБ", казва още Цветанов. 


"Българската зима" ще е по-важна от "Българското лято"

"В момента всичко е националпопулизъм": Цветанов атакува челно ГЕРБ Подкастът "Животът и други неща": Щамът на протестите и съмненията с главно "С"

Подкастът "Животът и други неща": Щамът на протестите и съмненията с главно "С"


Очаквайте подробности


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Иван Костов: Партиите са в плен на зловреден популизъм за Covid-мерките

"При това положение трябваше твърдо да се затвори всичко, за да продължат учениците да ходят на училище"

Кацаров след призивите за оставка: Налагам Covid-сертификата, за да спася животи - няма алтернатива

"Правя го с нежелание, но да сте чули тези, които искат оставката ми, да са предложили алтернатива?"

Всички са против покупката на "Нюкасъл" от принц Бин Салман: "Какво ли си мисли вдовицата на Хашоги"

Политици, организации и клубове протестират, феновете на тима се радват

Хората не са луди, политиците са некадърни

Ваксинационната кампания най-после помръдна от дъното - но не заради малодушието на партийните лидери

Прокуратурата разследва кой е авторът на снимката „Pi Ar Sevi Boiko”

Държавното обвинение разследва човека, който засне Гешев да си пише със Севделина Арнаудова - заплашен е със затвор или глоба

Годеникът на убитата американска влогърка Габи Петито също е открит мъртъв

Брайън Лондри беше основният заподозрян за убийството ѝ