Ураганен вятър и паднали дървета в София. Хората да си останат вкъщи, призова местната власт

Усложнена е зимната обстановка в София - в някои квартали е прекъснато електрозахранването, има постъпили над 1000 сигнала за паднали клони и дървета.

Към момента няма данни за бедстващи хора или закъсали автомобили, но има щети върху автомобили и върху електроразпределителната мрежа. Работата на екипите по почистване на снега продължава.

По информация на "Електрохолд" ток няма в отделни части от "Витоша", "Студентски", "Панчарево", "Кремиковци", "Банкя", "Лозенец", "Нови Искър", като се работи по отстраняването на авариите.

Заради обстановката са мобилизирани 50 служители от общинското горско предприятие, съобщи пред БНТ директорът на Столичния инспекторат Николай Неделков.

По думите му основните булеварди са почистени, като в момента се обработват улиците с обществена значимост.

"Прогнозите за днес са за ураганен вятър, затова отправям един призив към гражданите: ако нямат спешно излизане, да си останат вкъщи, защото във всички квартали има надвиснали дървета от натрупалия сняг и всеки момент могат да паднат", каза Неделков.

Градският транспорт в София се движи без закъснение, но има проблеми с трамваите 7, 10 и 27 заради падналите дървета. Осигурени са автобуси, които да превозват пътниците по тези линии.

Кметът на София Васил Терзиев сподели в профила си във Facebook актуална информация за снежната обстановка. От нея става ясно, че планинските пътища към Витоша са временно затворени, но се работи по отварянето им възможно най-скоро.



Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

ЦСКА отново победи "Левски"

18:29 - 27.04.2024
Важно днес

Шествия на агитките на "Левски" и ЦСКА ще затруднят движението в София

Очаква се кръстовището на Орлов мост да бъде затворено за кратко около 15:15 - 16:00 ч.

12:33 - 27.04.2024
Важно днес

Русия атакува украинската енергетика в три области

Ударени са четири топлоелектрически централи

11:06 - 27.04.2024
GEN Z дневници

Vol. 19: Кой изобщо слуша Тейлър Суифт, гълъб в парламента, сбогом "Ема Стоун"

Кои са 5-те новини от седмицата, направили впечатление на Gen Z поколението в "Булевард България"?

10:22 - 27.04.2024