Вицепрезидентът видя в записите на ПП опит да бъде завладяна страната

Вицепрезидентът Илияна Йотова критикува остро "Продължаваме промяната" (ПП) по повод разпространените в петък записи от Националния съвет на партията. Те са оставили впечатление в нея, че се готви "заговор срещу българската държавност", който ще бъде реализиран както във вътрешнополитически план, така и във външен.

"Големият отсъстващ от това, което чухме и прочетохме са българските граждани. Там (в записите) не се говори за бюджет, не се говори за доходи, за инфлация - там се говори как трябва да бъде завладяна страната", каза тя пред журналисти.

По думите ѝ, сега много внимателно трябва да бъдат анализирани посланията на съпредседателите на ПП Кирил Петков и Асен Василев.

"По безпрецедентен начин са замесени имената на водещи европейски политици. Руши се държавността по безпрецедентен начин. Какво означава да уволниш законно или незаконно с кървави подписи на министри от сега? Да обсъждаш по този безпардонен начин президентската институция?", възмути се тя.

Йотова заяви, че е вярвала в идеята на Николай Денков и Мария Габриел за правителство на ротационен принцип, но се оказало, че това било "само фасадата, зад която са се скрили тези истински намерения".

Тя не се ангажира да каже какъв точно ще бъде ефектът след разпространените записи, но допусна, че ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ може да са "толкова обвързани по между си" и в крайна сметка да направят кабинет "на всяка цена".

Междувременно обаче президентската институция продължава да се бави с връчването на втория мандат за съставяне на кабинет. Вицепрезидентът защити държавния глава, като каза, че той "много стриктно спазва конституционната процедура" и кога и как ще даде мандата е изцяло в неговите правомощия.

Имунитетът на Борисов, залогът "Габриел", и как Радев овладява кметовете на ГЕРБ: Какво (не) се чува в записа на Радостин Василев

Атанас Атанасов, ДСБ Атанасов: Среди до президента и служебната власт са замесени в скандала със записвани политици


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Тейлър Суифт и разбитите сърца, или какво казват терапевти за 5-те фази на скръбта

Скръбта в действителност е по-малко предвидима

11:05 - 20.04.2024
Важно днес

Със 75 км/ч. над допустимата скорост е шофирал убиецът на треньора Ферарио Спасов

Футболният треньор Ферарио Спасов (61 г.) загина в катастрофа край Велико Търново през ноември миналата година.

10:23 - 20.04.2024
GEN Z дневници

VOL.18: 40 години България на Еверест, каква република сме всъщност, Грузия с урок по бунт

Кои са 5-те новини от седмицата, направили впечатление на представителите на поколение Z* в редакцията на "Булевард България"?

09:57 - 20.04.2024
Важно днес

11 души са пострадали при катастрофа на автобус с българска регистрация в Турция

В превозното средство е имало 14 пътници, сред които и двама български граждани.

09:17 - 20.04.2024
Живот

Вайбът е в детайла: Япония и стрийт еклектиката на чувства и цветове

И тук, в началото на пролетта, ще празнуваме Япония, Страната на изгряващото слънце с това специално събитие.

09:05 - 20.04.2024