Вяра Тодева няма да подава оставка и ще връща всяко незаконно решение на СОС Снимка: © Screenshot

Областният управител на София Вяра Тодева не възнамерява да подава оставка, след като някои от политическите формации в Столичния общински съвет призоваха за това.

Причина за недоволството им е вчерашното решение на Тодева да върне избора на всички заместник председатели и състави на комисиите в СОС. На брифинг пред медиите областният управител отново аргументира решението си, като каза, че процедурата по попълване на комисиите е била извършена в нарушение.

"Оттук нататък моята роля ще бъде да връщам всяко решение, независимо от мнозинството, което го е взело, така че гражданите да бъдат спокойни, че всички решения са законосъобразни", каза тя.

По думите ѝ извънредното заседание в Общинския съвет миналата седмица не е било свикано по правилата, като самите общински съветници са били наясно с това.

Според Тодева част от нарушенията са свързани с това, че заседанието не е било предварително оповестено, а материалите не са били предоставени на общинските съветници, както и не са били качени на интернет страниците на Столична община и СОС - както изисква законът.

"Аз нямам друг избор освен да върна това решение, както и всяко следващо решение, което бъде взето в нарушение", допълни областният управител.

Сега СОС ще трябва наново да избере зам.-председатели на органа, както и председатели и състав на комисиите към него.

Областният управител на София спря скандалния избор на комисиите в СОС

На среднощно заседание опозицията в СОС изпързаля ПП-ДБ и обра всички комисии


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

За първи път Делян Пеевски ще води листата на ДПС в Кърджали

Джевдет Чакъров може да води листата за евродепутати на Движението

12:04 - 06.05.2024