Кирил Петков се извини на Мария Габриел: "Тя е пример за смелостта на дамите в политиката" Снимка: © European Union

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков се извини на Мария Габриел за изреченото по неин адрес, което се чува в записа на национален съвет на партията. Целият запис беше разпространен в петък от отцепилия се от ПП-ДБ депутат Радостин Василев.

Петков признава, че по време на съвета, на който партията е обсъждала какво да прави за втория мандат, е имало "много емоции, мнения, квалификации". Те са били придружени и от "непрецизен изказ" от негова страна за представителката на ГЕРБ:

"Считам, че Мария Габриел е пример за смелостта и способностите на дамите в политиката. Дълбоки уважения към нея и към всяка дама, взела решение да превърне политиката в призвание. Знам колко е трудно да се решиш на тази крачка и още повече да останеш. И също толкова добре знам колко е необходимо и безценно. С такива примери вярвам, че изпращаме силно послание и мотивация повече жени да разберат, че мястото на всяка от вас е точно там, където си изберете", пише съпредседателят на ПП в своя профил във Facebook.

Личността на Габриел е засегната на няколко пъти в разпространения от Василев запис, като Петков я описва като човек, който има амбицията да бъде премиер и казва, че дори първоначално се е разплакала, когато ѝ предложили да е външен министър и вицепремиер, но без да получава премиерското мястото на Николай Денков.

Самата Габриел каза по-рано в събота, че все още няма да коментира записите, но подчерта, че продължава да се усмихва и "не бива да се бъркат емоциите с твърдостта, принципността, прозрачността и принципите".


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Русия обяви Зеленски за международно издирване

Украинският президент се издирва по неуточнено обвинение

18:24 - 04.05.2024
Живот

Мъжете и депресията – защо е толкова трудно да се разпознае

Възможно ли е голяма част от депресиите при мъжете просто да не се разпознават?

16:47 - 04.05.2024
Важно днес

Пребиха водача на листата за ЕП на социалистите в Германия

Матиас Еке е бил нападнат и пребит от четирима души

14:27 - 04.05.2024
Култура

Защо масовата култура е станала толкова скучна

Какво стана с големите културни пробиви и как специфичното знание спря да е ценно

13:10 - 04.05.2024
Живот

30 години след първата титла - легендарни часовници на Михаел Шумахер отиват на търг

Наддаването ще се проведе на 13 май в Женева

11:56 - 04.05.2024