"Не се обличайте като Барби": Нови правила на стачката в Холивуд възмутиха актьорите Снимка: © Warner Bros.

Всяка година за Хелоуин знаменитостите обичат да демонстрират своите бляскави и интересни костюми за празника, които често базирани на персонажи от хитови телевизионни предавания и филми. Тази година обаче те ще трябва да мислят други идеи за облекла, след като актьорите бяха предупредени, че хелоуинските им костюми могат да нарушат правилата на продължаващата стачка в Холивуд.

Няколко издания, сред които "Variety" и "The Hollywood Reporter" съобщават, че профсъюзът на Гилдията на актьорите (SAG-AFTRA) е издал насоки, към които членовете му трябва да се придържат. Съгласно тях актьорите не само нямат право да се снимат в продукции в момента, но не могат и да рекламират филми и сериали със свое участие. Сега се въвежда и правило във връзка с костюмите за Хелоуин:

"Не публикувайте снимки с костюми в социалните мрежи, които са вдъхновени от съдържание, което е обект на стачката! Няма да рекламираме съдържанието [на филмовите студия] без справедлив колективен договор", гласи документа, разпространен от профсъюза.

Справка в Google показва, че най-популярните костюми за Хелоуин за 2023 г. са Барби (на 1-во място), Спайдърмен (3-то място) и Уендсей Адамс (6-то място). Всички те попадат под забраната на SAG-AFTRA.

Носенето на костюми, вдъхновени от тези герои, би популяризирало съдържание, създадено от студиата, с които актьорите са в спор, обяснява профсъюза.

"Избирайте костюми, вдъхновени от обобщени персонажи и други фигури (призраци, зомбита, паяци и други)", съветват от там и призовават актьорите да използват "колективната си сила", за да изпратят силно и ясни послание към работодателите, срещу които стачкуват.

Идеята обаче не беше посрещната от всички с особен възторг. Актрисата от "This is Us" Манди Мур се включи с публикация в социалните мрежи, като написа: "Това шега ли е? Хайде SAG-AFTRA. Това ли е важното? Ние ви молим да преговаряте добросъвестно от наше име. Толкова много хора във всеки аспект на тази индустрия правят сериозни саможертви в продължение на месеци. Върнете се на масата и постигнете справедлива сделка, за да могат всички да се върнат на работа."

Номинираната за "Еми" актриса Мелиса Гилбърт се изказа още по-остро за препоръките:

"Това ли измислихте? Буквално на никого не му пука какво ще облече някой за Хелоуин. Искам да кажа, наистина ли си мислите, че подобни инфантилни неща ще сложат край на стачката? Изглеждаме като посмешище. Моля, кажете ми, че ще направите така, че това правило да отпадне... и да отидете отново на преговори".

Звездата от "Deadpool" Райън Рейнълдс използва новината, за да се пошегува, че насоките са възможност за 8-годишната му дъщеря "да се научи", въпреки че не е част от от профсъюза на актьорите.

Впоследствие от SAG-AFTRA излязоха с уточнение, че правилата се отнасят само за възрастните, а не и за техните деца.

Междувременно стачката на актьорите скоро ще отбележи стотния си ден. От началото ѝ по-голямата част от филмовата продукция е спряна, тъй като двете страни не успяват да постигнат споразумение по няколко искания от страната на актьорите, сред които по-висока заплата, дял от приходите от стрийминг и защити срещу употребата на изкуствения интелект.

Последните преговори между актьорите и филмовите студия се провалиха миналата седмица. Тази седмица обаче звездата Джордж Клуни застана начело на група от актьори, които представиха ново предложение на профсъюза за изход от ситуацията. Според "The Hollywood Reporter" групата е провела среща с ръководителите на SAG-AFTRA, а в нея са участвали още Рейнолдс, Скарлет Йохансон, Кери Уошингтън, Тайлър Пери, Брадли Купър, Мерил Стрийп, Робърт де Ниро, Бен Афлек, Дженифър Анистън, Рийз Уидърспун, Ема Стоун и Лора Дърн.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Истинската Марта от Baby Reindeer проговаря

В интервю с Пиърс Морган Фиона Харви твърди, че не е преследвала комика Ричард Гад

12:38 - 10.05.2024
Важно днес

Над 10 хил. деца остават без място в детските градини и ясли в София след първо класиране

Излезе първото класиране за детските градини в София

12:19 - 10.05.2024
Важно днес

190 служители на митниците, НАП и МВР влязоха в складовете на „Лукойл“

Чакат се резултати от "инвентаризацията" на наличностите на горива

12:01 - 10.05.2024
Важно днес

ЦИК отговори на Главчев: Няма да се забавят изборните резултати

Росица Матева призовава да не се внася излишно напрежение преди вота

11:17 - 10.05.2024
Важно днес

Израел е готова да се бие "сама" в Газа, ако САЩ спрат доставките на оръжия, каза Нетаняху

Израелският премиер отговори на предупреждението, отправено от Джо Байдън

11:15 - 10.05.2024
Технологии

Open AI готви конкурент на търсачката на Google

Разширението на ChatGPT се очаква да бъде обявено официално на 13 май

10:23 - 10.05.2024
Живот

Израел се класира за финала на "Евровизия" на фона на многохиляден протест и освирквания

Хиляди протестираха в Малмьо срещу участието на Израел в "Евровизия"

09:40 - 10.05.2024
Важно днес

ГЕРБ - ДПС са близо до мнозинство в следващия парламент, показва проучване на "Маркет линкс"

Според проучването само 5 партии влизат в следващия парламент

09:37 - 10.05.2024