В болница "Лозенец" се появи таен апартамент с 500 кв.м. площ, джакузи и сауна

Пореден скандал се разрази в столичната университетска болница "Лозенец", след като се оказва, че в нея съществува частен апартамент от 500 кв.м., обзаведен с джакузи, сауна и луксозно оборудване.

Нова ТВ показа кадри от вътрешността на апартамента, който се намира над отделението по реанимация в бившата Правителствена болница.

В него има няколко помещения, включително напълно обзаведена кухня, работен кабинет, бюра за секретарки и т.н. Личи си и че имотът е използван - в него има изоставена техника, бутилки с алкохол и други лични принадлежности.

Директорът на болница "Лозенец" д-р Христо Стоянов твърди, че никой досега не е имал достъп до апартамента. Няма и документация за него в архива на болницата.

„Това помещение беше отворено от ключар в присъствието на тази комисия. Липсват каквито и да било документи – финансови, проектантска документация, архитектурна документация – нищо не съществува в архива на болницата. По предварителна оценка това са около 500 квадрата, няколко помещения. До него се стига само с един асансьор, който е с чип. Никой от болницата няма достъп до това ниво”, казва той.

Бившият дългогодишен ръководител на болницата проф. Любомир Спасов е изпратил позиция пред Нова ТВ, в която твърди, че "помещението е направено през 2008 г., не са влагани средства на болницата и университета", и че представлявал "кабинет с помощни помещения".

Той твърди още, че "има документи за него", и твърди, че някой се опитва да го "оклевети и набеди".

В прокуратурата е започнала проверка за длъжностно присвояване, след като сегашното ръководство на болницата е подало сигнал.

За скандалите в "Лозенец" при управлението на Спасов се заговори още през 2021 г., когато служебният кабинет организира проверка и откри фрапиращи факти - например, че в някои болнични стаи има камери и микрофони, инсталирани от частна фирма.

Любомир Спасов беше отстранен от Стойчо Кацаров заради данни за фалшиви хоспитализации и за извършването на незаконни трансплантации на органи в държавната болница.

Стойчо Кацаров освети драстични нарушения в болница "Лозенец"


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Две бебета са починали от коклюш в Кюстендил (Обновена)

Бебетата са били в предимунизационна възраст

12:22 - 19.04.2024
Важно днес

Даниел Митов се отказа да е външен министър

Разочарован е, че ПП-ДБ "не приеха нашата номинация"

11:32 - 19.04.2024
Важно днес

Украйна свали руски бомбардировач Ту-22М3

"Техническа неизправност" е причинила падането на самолета, според Русия

10:07 - 19.04.2024