Костадин Костадинов, Евгени Минчев и Цветеслава Гълъбова влезли... в една комисия

В навечерието на готвения голям протест срещу приетия от парламента закон срещу "пропагандата" на "различна сексуална ориентация" в училищата, различни организации "в подкрепа на семейните ценности" защитиха хомофобския закон и вносителите му от "Възраждане".

На съвместно заседание на комисиите за младежта и спорта и по въпросите на демографската политика, децата и семейството един до друг се оказаха Костадин Костадинов, Евгени Минчев и д-р Цветеслава Гълъбова. Първият - като председател на комисията по демографската политика, а другите двама, за да защитят и него, и приетия от НС преди седмица хомофобски закон.

Минчев обсипа Костадинов с благодарности, но благодари и на инициативата на фондация "Сингъл степ", която стои зад анонимното проучване сред подрастващите в училищата, озаглавено "Национално проучване за нагласите към ЛГБТИ+ младежи в българските училища".

"Възраждане" пребориха статкувато и направиха нещо толкова малко, но толкова полезно. Инициативата на "Сингъл степ" беше този ритник, който предизвика тази полемика," каза той и отиде още по-далеч, като заяви:

"Искам да успокоите малко този плач, който се надава за чувствата на гейовете. Някой от вас бил ли е гей в 1978 г. защото аз бях? Платих 6 години от живота си за правото да живея в София, карайки трамвай. Никой не е идвал да ме пита в учлището в циганската махала "Как си, Генчо?". Ще работите, ще се трудите,, ще слушате какво ви говорят родителите, докато сте на 18 години и тогава ще вземате собствени решения."

Преди него директорът на държавната психиатрична болница "Св. Иван Рилски" д-р Цветеслава Гълъбова обяви, че "проблемите за децата и учениците идвали не от близкия, приятелския кръг, а от семейния кръг."

"Категорично съм против в училище да влиза подобна тематика. Нека да учим децата на толерантност, да приемат разлиничните, но тези неукрепални психики да не ги питаме какво искат, защото те не знаят кои са," защити и тя вече приетия хомофобски закон.

Преди тях изказванията на повечето поканени организация бяха също бяха от "искрена и лична" възхвала на Костадин Костадинов за това, че бил приет хомофобският закон до предложение в България да се въведе закон за чуждестранните агенти да има референдум за излизане от ЕС.

Костадинов като председател на Комисията по демографската политика, децата и семейството коментира, че от 23 организции, поканени на съвместното заседание, 18 са подкрепили закона, но все пак според него се "видели двете гледни точки".

"Видяхме превеса на гледната точка. Единственото, което се забранява, е някой да влиза в училище и да пропагандира хомосексуалната пропаганда. Нищо друго не се забранява. Както е забранена партийната пропаганда в училищата, редно беше и това да се забрани," каза той.

"Основният рев е, че ние създадохме една европейска практика и европейска норма. Твърдят, че е руски, унгарски закон. Нищо подобно, този закон е съвсем различен," опита се да се защити Костадинов.

Елисавета Белобрадова като заместник-председател на същата комисия обобщи, че в Министерството на образованието и науката няма сигнал за провеждането на проучвания за сексуална принадлежност, не се разпространяват идеологии и дейностите в училищата са плод на строга регулация.

"Благодаря на тези, които подкрепят личната свобода, които разбират, че имаме проблеми с образователната система. Никой не отрича,че има насилие в училище и има проблем, когато което и да е дете бива подложено на какъвто и да било натиск. Ние не можем да си избираме колко да знаем и как да знаем и затова са специалисите, на които държавата да помогне," заяви тя.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Технологии

Huawei представи 14 нови смарт часовника. Сред тях и за 24-часово следене на кръвното

И тази година Huawei избра Барселона, за да представи новите си смарт часовници

17:50 - 19.09.2024
Важно днес

ЕС праща 160 млн. евро на Украйна, взети от замразени руски активи

Средствата ще отидат за хуманитарна помощ и ремонти на енергийната инфраструктура

16:44 - 19.09.2024
Текстове от партньори

Player 0.0 е първото по рода си виртуално състезание за почитателите на F1®, в което най-добрият шофьор е този, който не пие

Участниците ще се състезават на специални симулатори за място на световния финал, където ще могат да се изправят срещу трикратния световен шампион във F1® и официален посланик на Heineken® 0.0 Макс Верстапен

16:31 - 19.09.2024
Култура

"Синелибри 2024": Ървин Уелш, "Добър ден, тъга" и още от програмата на кинофестивала

Билетите за всички филми от "Синелибри" вече са в продажба

14:54 - 19.09.2024
Бизнес

Съдът на ЕС оспори практиката за "най-добра цена" на Booking, която ограничава хотелиерите

Решението може да има по-широки последици за туристическия бранш

14:04 - 19.09.2024