Днес ВСС ще изслуша апелативния прокурор на София по случая с изнудваните гръцки бизнесмени Снимка: © Булевард България

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет ще изслуша днес апелативния прокурор на София Радослав Димов и Ясен Тодоров – следовател в Националната следствена служба.

Изслушването на Димов е във връзка с информация, която беше изнесена за него от Анастасиос Дикос - един от гръцките бизнесмени, които твърдят, че били изнудвани от кръга около Мартин Божанов - Нотариуса.

Гръцката компания "Данаос девелопмент", която е съсобственик в Sofia Ring Mall , съобщи публично за това, че е подложена на 2-годишен институционален и криминален тормоз, в който участва и член на групата на Мартин Божанов - Нотариуса.

Крайният собственик на компанията е гръцкият корабен магнат Джон Кустас. Неговият представител в България Анастасиос Дикос разказва пред "24 часа" как от 2022 г. бизнесът им става обект на абсурдно преследване, в което са замесени служителка на НАП, съдружник на Мартин Божанов - Нотариуса, бившата районна прокурорка на София, бивш шеф на Агенция "Митници", бивш депутат от ВМРО и още длъжностни лица в прокуратурата.

Апелативният прокурор на София Радослав Димов също търсил контакт с адвоката на Дикос, за да му предлага "да решим проблема" с клиента му.

Димов ръководеше районната прокуратура в София до 2019 г., преди да бъде назначен на по-високия пост - в Апелативна прокуратура. След Димов първо временен, а след това и постоянен ръководител на Софийска районна прокуратура стана Невена Зартова - име, което също беше свързано с кръга Нотариуса.

ВСС ще изслуша днес по негова молба и Ясен Тодоров – следовател в Националната следствена служба.

Тодоров е депозирал молба да бъде изслушан заради разпространена медийна информация, че името му е включено в т. нар. „доклад“, внесен във временната парламентарна комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с дейността на мрежата около Божанов.


Гръцки съдружници в Sofia Ring Mall се оплакаха от тормоз от партньор на Нотариуса


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Политика

Година по-късно - какво (не) се промени след масовите протести в Сърбия

Опозицията поведе битка срещу управляващите, но се разпадна само няколко месеца по-късно

14:39 - 03.05.2024
Живот

Супер лесни мини козуначени венци с бакпулвер

Приготвят се бързо и лесно, само с бакпулвер, а вкусът им е все толкова неустоим

11:53 - 03.05.2024
Важно днес

България се придвижи до топ 60 на класацията за свобода на медиите

Със сериозни критики към редакционната независимост

09:43 - 03.05.2024