Дренчев обяви "Възраждане" за "глуха опозиция, която не може да прокара нищо конструктивно"

Тримата изключени депутати от ПГ на "Възраждане" ще останат в Народното събрание като независими народни представители.

Единствено Николай Дренчев допусна, че е възможно да подаде оставка и да освободи мандата си за друг член на партията - но засега само го "обмисля".

"Лично на мен работата в парламента ми се вижда много работа „на празен ход“, особено от позицията, в която „Възраждане“ стоеше - глуха опозиция, която не може да прокара нищо конструктивно и нищо от това, за което нейните избиратели мечтаят, така че няма да ми липсва, ако напусна", казва той, цитиран от БТА.

Не е ясно и дали неговият брат Димо Дренчев ще остане член на ПГ на "Възраждане". Според изключения депутат, брат му бил "единственият капацитет" на партията в Комисията по бюджет и финанси, затова трудно може да се разделят с него.

Дренчев обяви, че не се чувствал "предател", както Костадин Костадинов окачестви него и двамата му колеги Иво Русчев и Александър Арангелов след разцепването на групата на "Възраждане" в СОС.

"Моята вина беше, че защитих действията на общинските ни съветници,като казах, че те не са направили нищо по-различно от това, което се е случило на много места в страната - включително и във Варна, където сме подкрепили председател от ПП-ДБ", каза той.

Според него има обща позиция, че общинските структури на "Възраждане" по места имат право да вземат решения за позиционирането си в съветите.

Вместо това се представи за жертва на досегашната си лоялност към партията - включително, че той и колегите му били охулвани от хора, които "не са имали нещо против нас, а срещу партията и нейни лидери".

"Аз съм организационен секретар на партия „Възраждане“ от 2014 г., откогато се събрахме 50 човека в „Плиска“ на първото предконгресно учредително събрание. Бил съм организационен секретар на „Възраждане“, когато не е имало никакви пари, никаква субсидия, напротив, били сме преследвани с искане за забрана от г-н Гешев, когато беше в разгара на силите си, и аз денем и нощем съм работил за каузата „Възраждане“ и за това, в което съм вярвал", обяви още той.

Дренчев отправи задочни критики към Костадин Костадинов и обкръжението му, като попита кой ще поеме отговорността за напускането на Елена Гунчева през 2022 г. и за отцепването на други общински съветници по места в по-ранни изборни кампании.

Костадин Костадинов "Възраждане" изключи трима от най-важните си депутати заради скандала в СОС


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

ЦСКА отново победи "Левски"

18:29 - 27.04.2024
Важно днес

Шествия на агитките на "Левски" и ЦСКА ще затруднят движението в София

Очаква се кръстовището на Орлов мост да бъде затворено за кратко около 15:15 - 16:00 ч.

12:33 - 27.04.2024
Важно днес

Русия атакува украинската енергетика в три области

Ударени са четири топлоелектрически централи

11:06 - 27.04.2024
GEN Z дневници

Vol. 19: Кой изобщо слуша Тейлър Суифт, гълъб в парламента, сбогом "Ема Стоун"

Кои са 5-те новини от седмицата, направили впечатление на Gen Z поколението в "Булевард България"?

10:22 - 27.04.2024