Пандемията от COVID-19 направи настоящата година много интересна за гейминг индустрията. Системното играене на видео игри, което само няколко месеца по-рано бе класифицирано от някои учени като „психично разстройство“, изведнъж се превърна в „изключително ефикасен метод за борба със стреса“. На свой ред студията за игри бяха едни от малкото, чиято работа функционираше почти нормално по време на пика на пандемията. Сега, когато изглежда, че най-лошото е зад нас, е време да погледнем към най-очакваните заглавия за остатъка от 2020.

The Last of Us Part II

Премиера: 19 юни 2020
Платформа: PS4

Броени дни ни делят от дългоочакваната втора част на играта, определяна от мнозина като една от най-добрите в историята. Действието се развива 5 години след края на първата част и отново ни отнася в една мрачна, постапокалиптична Америка, където главната героиня Ели се изправя срещу представителите на зловещ култ.

Първоначално предвидена за декември 2016, премиерата бе отлагана на два пъти, но се надяваме този път всичко да премине по план. И ако можем да вярваме на оценките на критиците, получили ранен достъп до нея, то чакането определено ще си е заслужавало.

Ghost of Tsushima

Премиера: 26 юни 2020
Платформа: PS4

Любителите на историческите екшъни очакват с трепет Ghost of Tsushima - и с пълно основание. Вдъхновена от реални събития, историята ни пренася на японския остров Цушима през 1274, който става първата мишена на монголската инвазия, подготвяна в продължение на години от Кублай хан.

Главният герой, самураят Джин Сакай, се сражава в редиците на японската армия, която претърпява катастрофално поражение от монголите. Осъзнал, че традиционните самурайски техники са безполезни срещу такъв враг, Джин се превръща в призрак, дебнещ окупаторите от всяка сянка.

Освен интересна и динамична, екшън играта ще бъде истински пир за окото със своята графика от ново поколение и огромен отворен свят, показващ всяко кътче на Цушима.

Cyberpunk 2077

Премиера: 17 септември 2020
Платформа: PS4, Xbox One, PC, Google Stadia

Полското студио “CD Projekt Red”, благословило света с “The Witcher”, ни предлага запленяващ дистопичен екшън, който няма да остави никого безразличен.

Действието се развива в мегаполиса Night City, намиращ се в Свободен щат Калифорния – територия, управлявана от безскрупулни корпорации и неподвластна на конституцията на САЩ. Заради огромната престъпност и непрестанно насилие в града на всички негови жители е позволено да носят оръжия. Почти целият всекидневен живот зависи от роботите, а интернет е под контрола на армията.

Играчите влизат в образа на V – закоравял наемник, решен да се изкачи стремглаво по социалната стълбица с не съвсем легални методи. Холивудската звезда Киану Рийвс ще влезе в ролята на Джони Силвърхенд – персонаж с все още неясни мотиви, чието екранно време ще отстъпва единствено на това на главния герой.

Watch Dogs Legion

Премиера: Краят на 2020
Платформа: PS4, Xbox One, PC, Google Stadia

Третата част от култовата поредица на Ubisoft ни пренася в Лондон, където хакерската групировка DedSec се бори срещу авторитарния режим, осигурил си едноличната власт във Великобритания благодарение на супер модерна система за наблюдение, позната като ctOS. За да успеят в това начинание, DedSec съставят съпротива, като вербуват хакери от цял Лондон. Всеки от тях има специфични знания и умения, които им позволяват да атакуват ctOS по множество различни начини.

Премиерата на играта бе насрочена за 6 март, но пандемията от COVID-19 принуди Ubisoft да отложат пускането на играта на пазара за неопределено време. Ubisoft Montreal свърши чудесна работа с първите две части от поредицата и сега очакваме да видим какво ще ни предложат техните колеги от студиото в Торонто. Искрено се надяваме канадската школа да продължи да държи висок стандарт.

Assassin’s Creed: Valhalla

Премиера: Последното тримесечие на 2020
Платформа: PS4, Xbox One, PC, Google Stadia

Безспорно една от най-очакваните игри на 2020. След дългогодишни спекулации за това къде ще ни отведе новият Assassin's Creed, отговорът най-после бе даден през април.

Действието на Valhalla ни пренася през 873, когато викингите за пръв път осъществяват масирана инвазия на Британия. Главният герой, Ейвор, е знаменит викинг, попаднал неволно във водовъртежа на вечната битка между асасини и тамплиери.

Издателите от Ubisoft са създали още по-необятен отворен свят в сравнение с този в предишната част от поредицата - Odyssey. Любителите на скандинавската култура със сигурност ще бъдат във възторг от играта, но не е сигурно доколко това може да се каже за дългогодишните фенове на Assassin’s Creed, чиито първоначални оценки бяха доста противоречиви.


ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

"White Lines" по Netflix - от създателя на "Money Heist" и "Кеят"

Filthy Rich: Неприличната история на Джефри Епстийн


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Тейлър Суифт и разбитите сърца, или какво казват терапевти за 5-те фази на скръбта

Скръбта в действителност е по-малко предвидима

11:05 - 20.04.2024
Важно днес

С 75 км/ч. над допустимата скорост е шофирал убиецът на треньора Ферарио Спасов

Футболният треньор Ферарио Спасов (61 г.) загина в катастрофа край Велико Търново през ноември миналата година.

10:23 - 20.04.2024
GEN Z дневници

VOL.18: 40 години България на Еверест, каква република сме всъщност, Грузия с урок по бунт

Кои са 5-те новини от седмицата, направили впечатление на представителите на поколение Z* в редакцията на "Булевард България"?

09:57 - 20.04.2024
Важно днес

11 души са пострадали при катастрофа на автобус с българска регистрация в Турция

В превозното средство е имало 14 пътници, сред които и двама български граждани.

09:17 - 20.04.2024
Живот

Вайбът е в детайла: Япония и стрийт еклектиката на чувства и цветове

И тук, в началото на пролетта, ще празнуваме Япония, Страната на изгряващото слънце с това специално събитие.

09:05 - 20.04.2024