"Хора на земята, подгответе се": Palace Skateboards е новият партньор на Gucci Снимка: © Gucci Vault

Няколко пъти сме ви разказвали за дрехите на Gucci и Adidas. През изминалата година колекциите на Gucci с други брандове сякаш бяха навсякъде. Освен с популярната спортна марка, видяхме колаборации с The North Face, с Balenciaga, с Хари Стайлс и още. Но последната съвместна колекция - този път с Palace - изглежда ще бъде най-атрактивната.

Лондонският скейтърски бранд и италианският лукс са комбинацията, от която не сме подозирали, че имаме нужда. Очаква се новата линия бъде пусната за продажба онлайн на 21 октомври и физически - в няколко от експерименталните концептуални магазини на Gucci Vault. Локациите са в Милано, Париж, Ню Йорк, Лос Анджелис, Токио, Осака, Банкок.

А магазинът на Palace в Лондон ще преживее пълно Gucci преобразяване и огромна опашка по улицата, разбира се.

Всичко започва, когато творческият директор на Gucci Алесандро Микеле кани съоснователите на Palace Skateboards Лев Танжу и Гарет Скуис да се впуснат в „експериментално пътешествие“. Общата цел: „ да се обединят за единна естетика“ две марки, които са пълни противоположности на пръв поглед.

Всички сме наясно, че Gucci има богат опит с колаборациите. Ако сте пропуснали, трябва да знаете, че и Palace има проекти с едни от най-големите имена в бранша - Moschino, Harrods и Ralph Lauren. Дрехите от всички тези колекции се още са много търсени в платформите за препродажба.

Всъщност един от първите съвместни проекти на Palace е с Adidas през 2014 г. Тази година скейтърският бранд дори си партнира с Mercedez и Calvin Klein. Но шумът около колекцията с Gucci ни подсказва, че тя ще е на съвсем друго ниво.

Вдъхновена от улицата, линията Palace Gucci ще включва мъжко облекло, но и дамско - това ще е първият път, в който Palace ще предложи и дрехи за жени. Ще има аксесоари и два супер лимитирани „специални“ продукта: мотоциклет Moto Guzzi V7 и сейф. Всичко ще бъде брандирано със свежото ново лого, което слива двойното G на Gucci с фигурата, наречена „триъгълник на Пенроуз“, ползвана от Palace.

Някои от дрехите вече са показани в шантавите изображения от рекламната кампания. Кадрите силно наподобяват тези от последната кампания на Gucci и adidas със сцени от филмите на Стенли Кубрик.

Явно творческият директор на Gucci Алесандро Микеле е на кино вълна.

Самият клип за Palace Gucci наподява трейлър на филм в първата си половина. Пресъздаден е сюжет "извънземните идват на земята". Огромна сянка започва да закрива сградите, гражданите със сиви дрехи, сливащи се с улицата, се оглеждат. „Хора на земята, вие сте избраните. Подгответе се“, говори глас зад кадър.

Вместо летяща чиния обаче виждаме летяща сграда. ,,Извинявайте, че закъсняхме. Трафикът беше кошмарен“, казва небрежно младеж, подаващ се от прозорците. От небето се спускат хора с футболни фланелки и чадъри на Palace Gucci. После започва купонът. Виждаме петзначки, еднакво облечени с бански, чорапи и чанти. След това се разкриват и други продукти от колекцията – скейт дъска, мотористки кожени якета с бродерия на черни котки, няколко детайла от мотора Moto Guzzi V7. Един от гостите е извънземно, леко странно, но с всички данни да е душата на компанията.

Видеото завършва с куклен борд, в който всички са „ЗА“ Palace Gucci.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Сарафов и Цацаров пропускат заседанието на комисията "Нотариуса", депутатите изслушват само Гешев

Трима поканени адвокати също не се явиха пред депутатите

13:10 - 16.04.2024
Бизнес

Далсия е новото име на фирмата за топлинно счетоводство Бруната

Компанията разширява избора и качеството на услугата чрез изграждане на платформа от различни системи за управление и контрол на разходите за отопление

12:48 - 16.04.2024
Политика

Идва ли краят на лидерството на Матео Салвини?

Изправен пред спад в подкрепата сред избирателите си, лидерът на "Лига"  и настоящ заместник министър-председател на Италия Матео Салвини получи остра критика от основателя на партията - Умберто Боси

12:38 - 16.04.2024
Европейски дневници

Роуд шоуто на "Булевард България": Кой формулира българския интерес в ЕС и как го защитава?

Епизод 1: Варна - проследете събитието на живо

11:51 - 16.04.2024
Живот

Crocs и Pringles пускат ботуши за чипс

Неочаквано и забавно партньорство

11:47 - 16.04.2024
Живот

NOVA ще търси големите постижения на България след `89-а година

В последните две недели на април от 16:30 часа водещите ще представят изобретения, награди и успехи, които са прославили българите по света.

11:45 - 16.04.2024