Пеевски  смята, че "сглобката" може да издържи и четири години Снимка: © Булевард България

Новият председател на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски смята, че "сглобката" е стабилна и не вижда проблеми правителството да издържи дори и четири години, стига "министрите да започнат да изпълняват програмата, подкрепена от ДПС".

"Това евроатлантическо правителство трябва да го има, ще бъде вредно за хората да го няма. Ако отново влезем в цикъл на служебни правителства, това ще е погром за държавата", коментира Пеевски в кулоарите на парламента.

Депутатът от ДПС отново се с съгласи лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че трябва да се подобри координацията при взимането на решения между ГЕРБ и "Продължаваме промяната - Демократична България", като се провеждат редовни срещи между представителите на парламентарни комисии и ресорните министри.

"Председателите на комисиите и лидерите на парламентарните групи да извикват министрите по всички теми, защото има забавяне в програмите. Ще видим с какво ние можем да им помогнем", каза Пеевски.

На фона на недоволството на Борисов, че ГЕРБ нямат достатъчно представителство в управлението, Пеевски за пореден път заяви, че ДПС не желае да има министерски постове.

"Не искаме министри и зам.-министри нито сега, нито на ротацията, няма да участваме в изпълнителната власт и в тази сглобка", каза той.

Делян Пеевски отказа да отговаря на въпроси свързани с оставката ма досегашния председател на движението Мустафа Карадайъ. Той лаконично заяви, че каквото трябва са си казали: "Вчера го видях, всичко е наред".

На въпрос дали ще се кандидатира за председател на партията, Пеевски отговори, че всеки член на ДПС може да го направи.

Парламентът заседава за пръв път след местните избори. На заседанието бяха освободени шестима депутати, които ще заемат постове на местно ниво след изборите, както и рекордьорката по преференции от ГЕРБ Славена Точева.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

За първи път Делян Пеевски ще води листата на ДПС в Кърджали

Джевдет Чакъров може да води листата за евродепутати на Движението

12:04 - 06.05.2024
Живот

Рап битката между Дрейк и Кендрик Ламар - обиди, педофилия и тайни деца

Музикалните издания Billboard и Rolling Stone я обявиха за Гражданската война на рапа

10:16 - 06.05.2024
Спорт

Изненадваща победа за Ландо Норис в Гран при на Маями във Формула 1

Въпреки че не спечели състезанието Верстапен увеличи преднината си в шампионата пред своя съотборник Серхио Перес

09:21 - 06.05.2024